Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар РУКОМЕТ

IN MEMORIAM – МОМЧИЛО ЈЕЛИЋ

Подели

Момчило Мома Јелић, за пријатеље „Јела“, легендарни играч и тренер Рукометног клуба „Кристал“ из неких лепших времена, преминуо је у суботу 18. јуна у Зајечару. Вероватно једини рукометаш из Зајечара који је играо за свој вољени клуб из града на Тимоку ма како се он звао у то време, Железничар или Kристал у  свим могућим ранговима такмичења у оно време друге и прве српске лиге, међурепубличке, друге савезне као и Прве савезне лиге (као највишег ранга такмичења у СФРЈ) у сезони 1986/87.

Прошавши све рангове такмичења од бетонских игралишта до хале спортова на Краљевици крчио је пут новим генерацијама и ударио темеље рукомету као најуспешнијем спорту у Зајечару.

„Још једна велика људска громада одлази тихо и ненаметљиво, готово неприметно отприлике онако како је живео и понашао се, скромно па чак и онда када је са поносом носио дрес ,,Kристала“ док су му тренери били бивши прослављени селектори рукометне репрезентације Југославије, покојни професор магистар хемије Јездимир Станковић, као и Зоран Тута Живковић“, истакао је за „Глас спорта“ један од његових некадашњих рукометних ученика Зоран Лазаревић.

Сахрана Момчила Јелића је у понедељак 20. јуна на старом зајечарском гробљу.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *