Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ГРЉАНЦИ НАЈБОЉИ НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ СЕОСКИХ ИГАРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Подели

Регионално такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије одржано је у суботу 21. августа у Зајечару, а победници манифестације на Поповој плажи постали су такмичари Грљана, који су на тај начин успели да обезбеде пласман на Државно првенство, чији домаћин ће бити Уб од 3. до 5. септеммбра. Грљанци су били најбољи у конкуренцији Рудне Главе, Великог Лаола, Нереснице и Трговишта, па ће и трећи пут узастопно бити учесници великог финала.

 

Спортском савезу града Зајечара припала је част да након три године и више него успешне организације градских квалификација, организује и Регионално такмичење Сеоских игара и угости 100 такмичара из пет екипа, који су представљали градове и општине из којих долазе. Конкуренција је била изузетно јака, а поред Грљанаца, троструких победника зајечарских квалификација, обухватала је и Рудну Главу, шампиона Мајданпека и првака Србије за 2019. годину, Велико Лаоле из Петровца на Млави, учесника Државног такмичења минуле године, Нересницу из Кучева и Трговиште као најбољу екипу из Књажевца.

Такмичарима се на отварању Сеоских игара у Зајечару најпре обратио председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, који је истакао важност оваквих манифестација и пожелео пуно среће свим учесницима. Марина Јовичић је у име Спортског савеза Србије пренела поздраве челних људи кровне спортске организације у земљи и истакла да ће Зајечар и Спортски савез града на Тимоку и даље бити део ове велике манифестације „српске куће спорта“.

Запажен наступ имале су и млађане чланице Гимнастичког клуба „Зајечар“, које су плесном тачком изазвале одушевљење такмичара и публике.

Сеоске игре Спортског савеза Србије свечано је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за спорт и омладину, изразио је задовољство што су Попова плажа и Зајечар угостили овако велико такмичење и истакао важност оваквих спортско-рекреативних манифестација.

Кренули су домаћи такмичари  јако од самог старта, а тријумфима у народном рвању и бацању камена с рамена, стекли предност. Оно што је била кључна ставка њиховог успешног похода, била је чињеница да ни у једној дисциплини нису били пласирани испод трећег места до самог краја такмичења. У добрих 6-7 дисциплина имали су велику предност, победом у скоку у даљ из места је још увећали, док се борба водила између представника Мајданпека и Петровца на Млави за то друго место, које је такође освајачу гарантовало пласман на завршну смотру. Ипак, упорни и искусни такмичари из Рудне Главе су победама у одбојци и полигону дошли у шансу и за прво место.

Оно што је куриозитет је чињеница да су све екипе тријумфовале у бар по некој дисциплини, што говори о јачини такмичења. Битно је било балансирати јачину и интензитет и видети где се има више шанси за победу и форсирати ту дисциплину, а чини се да је то шампионима из Грљана донело нови тријумф и пласман на завршно такмичење.

Ипак, одлука је пала у последњој дисциплини обарању руку, где је Млађан Стојановић из Грљана у полуфиналу у директном окршају победио са рутинских 2:0 представника Рудне Главе и оставио Грљанце на 1. месту. На крају, екипа Грљана је освојила 39 бодова, три мање освојили су такмичари Рудне Главе и те две екипе учествоваће на Државном такмичењу у Убу. Треће место заузела је екипа Велико Лаоле са 28 бодова, Нересници је са 25 припало 4. место, док је петопласирано Трговиште освојило 22 бода.

Велика захвалност организатора иде и на адресу Туристичке организације града Зајечара, која је сем поклона у виду промо материјала за све екипе и представнике Спортског савеза Србије, обезбедила и ручак за све учеснике. Такође, вреди истаћи и помоћ ЈКП „Тимок одржавање“ у припреми терена за саму манифестацију.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Забрањено преузимање комплетног текста, а уколико преузимате део текста или фотографије, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *