Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА У СТРЕЉАШТВУ ОДРЖАНО У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Основне школе „Десанка Максимовић“ из Зајечара и „Вук Караџић“ из Великог Извора представљаће град на Тимоку на Државном првенству у стрељаштву . На завршном школском такмичењу у Србији наћи ће се мушка екипа ОШ „Десанка Максимовић“ и женски тим ОШ „Вук Караџић“, док су пласман на републичко такмичење у појединачној конкуренцији обезбедили Александар Ранђеловић и Магдалена Вуловић из ОШ „Десанка Максимовић“.

Код средњошколаца је виђен апсолутни тријумф Медицинске школе, док ће своје представнике код појединаца имати Економско-трговинска и Техничка школа.

Организатор градског такмичења ученика основних школа у стрељаштву које је одржано у просторијама Спортског стрељачко-стреличарског клуба „Тимок 1887“ на Краљевици, био је Зајечарски савез за школски спорт (ЗСШС) уз подршку једног од клубова са највећом традицијом у земљи.

„Глас спорта“ испратио је и ово такмичење, које је имало и статус Окружног надметања, а ево и свих резултата:

 

Екипу Основне школе „Вук Караџић“ предводио је професор физичког васпитања Дејан Жикић, а чиниле су је Катарина Николић, Катарина Јотовић и Сташа Мишић. Оне су у финалу градског и окружног такмичења биле боље од Магдалене Вуловић, Иве Милојковић и Софије Трифуновић  из ОШ „Десанка Максимовић“. На републичком такмичењу ће се наћи и мушка екипа зајечарске школе у саставу Ранђеловић, Бирчанин и Вучковић, а водиће их професорка Емина Варат Илић.

Што се средњошколског дела такмичења тиче, најуспешнији у екипној конкуренцији су били ђаци Медицинске школе, који су тријумфовали у у мушкој и женској конкуренцији, предвођени професорима Јеленом Милосављевић и Петром Зарковим. Што се појединаца тиче, пласман на Државно такмичење остварио је Владимир Миленовић из Техничке школе, кога ће као предметни професор водити Саша Јанковић, а тамо ће им се придружити и ученица Економско-трговинске школе Јована Михајловић, која је била најбоља у конкуренцији ученица средњих школа.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *