Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ГИМНАСТИЧКИ ТРЕНИНГ НА ПОПОВОЈ ПЛАЖИ ДРУГОГ ДАНА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Јавним тренингом на Поповој плажи настављена је Европска недеља спорта у Зајечару. Чланице Гимнастичког клуба „Зајечар“ показале су сјајне кореографије и одличну увежбаност, а све под будним оком својих клупских тренера.

Све почиње од базе, па је тако након јучерашњег часа физичког васпитања, манифестација остала у истом ритму, а наставак је већ сутра, када ће од 11:30 у дворишту Основне школе „Ђура Јакшић“, бити одржан јавни кошаркашки тренинг.

Данашња омладина није толико активна као претходне генерације, а гојазност је у порасту због недовољног бављења физичком активношћу, о чему сведоче и подаци истраживања у Србији:

  • 30 % деце се бави спортом ван школе
  • 12 % омладине бави се спортом генерално
  • 4,5 % студената бави се било каквим видом физичке активности

Неопходно је да се млади едукују о значају физичке активности од најранијег доба, а популаризовање кроз образоваање један је од кључних циљева акције Олимпијског комитета Србије, која се ове године одржава у више од 10 градова Србије. Зајечар је трећу годину заредом домаћин манифестације, први пут у овом облику, где ће пуних осам дана на неколико локација у граду бити одржани јавни часови и тренинзи зајечарских спортских клубова и спортских удружења.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *