Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ГИМНАСТИЧАРКЕ „ЗАЈЕЧАРА“ ОСМОПЛАСИРАНЕ НА АПСОЛУТНОМ ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Подели

Гимнастички клуб „Зајечар“ заузео је 8. место на Апсолутном првенству Србије одржаном у Костолцу. Такмичење је одржано 25. и 26. новембра, а поред домаћина и Зајечара, учествовали су и клубови из Београда, Новог Сада, Ниша, Сомбора, Суботице, Крушевца, Краљева и Пирота.

Зајечарке су се надметале у сениорској конкуренцији, а резултат добија на значају ако се зна да су екипу из града на Тимоку представљале пионирка Ева Гроздановић, кадеткиње Лена Ивановић и Ива Планић и јуниорка Даница Живковић.

Финале по справама Б програма одржано је 2. децембра у Београду, а поред Зајечара учествовали су Сомбор, Пирот, Краљево, Крагујевац, Неготин и домаће екипе из престонице. Што се пионирске конкуренције тиче, Ева Гроздановић освојила је злато на прескоку и греди, Ива Планић се окитила бронзом на партеру, док је Софија Мицић била сребрна на партеру и греди.

Код кадеткиња је заблистала Лена Ивановић, која је освојила злато на разбоју, сребро на греди, партеру и прескоку, док је Иву Планић једна грешка коштала одличја на греди и прескоку.

Даница Живковић је још једном потврдила сјајну форму и узела злато на греди, сребро на партеру, разбоју и прескоку у категорији јуниорки.

Дан касније у Костолцу на програму је било Државно финале вишебоја, а учествовале су екипе из Београда, Сенте, Суботице, Руме, Сомбора, Новог Сада, Крушевца, Сремске Митровице, Пирота, Лесковца, Књажевца, Крагујевца, Ужица, Смедерева, Пожаревца. Зајечарке, чланице III категорије, заузеле су 8. место, док је екипа IV категорије наступила у саставу Мина Михајловић, Леа Тасић, Тара Станојевић, Емилија Цветковић и Нађа Јовановић, а Јована Живковић у појединачној конкуренцији заузела 5. место.

Нема паузе за гимнастичарке Зајечара, које већ 10. децембра очекује Државно такмичење у аеробној гимнастици у Новом Саду.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *