Учитавање

Унесите термин за претрагу

Тимочка Крајина Фудбал

ФУДБАЛ КРОЗ ЛИЦИТАЦИЈЕ И КОНКУРСЕ – КО ЋЕ У ЗОНУ „ИСТОК“?

Подели

Фудбалски савез Региона Источне Србије објавио је јавни позив за подношење обавезујућих понуда клубова за попуну Зоне „Исток“. Понуде могу да поднесу сви клубови окружних лига Зајечарског, Борског и Пиротског округа, сем клубова који су у текућој календарској години испали из зоне Исток“, а чији је статус као такав утврђен од стране надлежног органа окружног фудбалског савеза.

Овај део Позива је нарочито битан с обзиром на то да је у сагласју са Правилником ФСС-а донетим пре сада већ чувене Одлуке о попуни Прве лиге Србије. То аутоматски значи да БСК из Боговине баш као и Тимок недавно нема право да конкурише за останак у четвртом по снази рангу фудбалског такмичења. На тај начин из игре отпада и Слога из Кобишнице и Звезда из пиротског Блата, али се зато врата широм отварају за бројне екипе из Окружних лига.

Да ли је дошло време за повратак Ртња из Бољевца у зонашки ранг? Сазнаћемо за 24 сата, а до тада, лицитација траје, а већ се по фудбалским кулоарима помињу још нека имена. И као што су Бољевчани сезону у Зајечарској окружној лиги завршили на 2. месту иза Радничког из Лубнице, истоветан пут у Борском окружном такмичењу прошла је екипа Злота, која је првенство окончала иза Браника из Штубика. Да ли су баш Злот и Ртањ баш ти фаворити за два места у Зони „Исток“ или ћемо можда сведочити неком изненађењу последњег дана конкурса. Свакако је да је у игри по резултатима из претходних сезона и сокобањски Требич, док према најавама тимови из пиротског дела округа немају превише амбиција за учешћем у вишем рангу.

Понуда клуба подноси се у писаној форми и мора да садржи износ новчане накнаде у
динарима коју је клуб спреман да плати као најбољи понуђач, оверена печатом клуба и потписом законског заступника. Извршни одбор ФСРИС донеће одлуку о попуњавању слободних места у зони Исток тако што ће изабрати клубове чије су понуде најповољније, утврђивањем ранг листе клубова према вредности понуда.

Понуде је могуће доставити најкасније до петка 15. јула до 12 сати у просторијама ФСРИС у Нишу.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *