Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ФЕСТИВАЛ ТЕНИСА У ЗАЈЕЧАРУ – НАСТАВАК ТРАДИЦИЈЕ ЗА БУДУЋЕ АСОВЕ „БЕЛОГ СПОРТА“

Подели

Једна сјајна тениска прича наставља да се развија у Зајечару. Трећи по реду Фестивал тениса одржан је на Поповој плажи у недељу 23. маја, а учестовало је више од 50 такмичара из Пирота, Бора, Књажевца и домаћег Зајечара.

Мали тенисери узраста до 10 година, показали су сву раскош свог талента, а резултат је био у другом плану. Све је на теренима на обали Тимока било усмерено на радост игре и таленат, који тек треба да се развије у правом смеру, па су из тог разлога и сви учесници турнира награђени медаљама и дипломама, који су им само подстицај за будуће изазове у „белом спорту“.

Организатор Фестивала био је Тениски клуб „АС Тимок“ из Зајечара, а учествовали су и стари партнери из Књажевца, чланови ТК „Магнет“, као и Тениска академија „Тодоровић“ из Пирота и комшијски ТК „Бор“. Вреди истаћи и учешће полазника бесплатне школе тениса, коју већ другу годину заредом реализују зајечарски „АС Тимок“ и Основна школа „Ђура Јакшић“, под покровитељством Тениског савеза Србије и Министарства просвете.

„Заиста је велико задовољство на једном месту видети оволико талента и будућност тениса у правом смислу те речи. Захваљујем се свим клубовима који су се одазвали позиву, као и Фондацији „Новак Ђоковић“ најбољег српског и светског тенисера, која је даривала лоптице специјално за ову прилику“, истакао је за „Глас спорта“ председник и главни тренер Тениског клуба „АС Тимок“ из Зајечара Дарио Петковић.

Већ наредног викенда очекује нас наставак тениске сезоне, а на Поповој плажи ће се наћи најбољи српски тенисери до 16 година, који ће учествовати на традиционалном „Тимочка Крајина Опен-у“, турниру из календара Тениског савеза Србије.

Александар Крстић, директор Тениског клуба „Магнет“ је у разговору за „Глас спорта“ нагласио одличну сарадњу књажевачког и зајечарског клуба.

„И ове године баш као и претходне заједно ћемо организовати турнир из серије 4 ТСС-а, па ће тако 29., 30. и 31. маја најбољи мушки тенисери до 16 година играти у Зајечару, док ће се најбоље младе тенисерке надметати у Књажевцу“, истакао је Крстић.

Све у свему, више је него довољно разлога за тимочке љубитеље тениса да наредног викенда испрате будућност српског тениса. Играче који долазе у Зајечар предводи и први на листи Никола Јовић, члан Тениске академије „Живковић“ из Ниша, који ће покушати да дође до титуле и нових бодова у Зајечару.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *