Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА КРЕНУЛА СА ТРГА ОСЛОБОЂЕЊА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Европска недеља спорта у Зајечару отворена је јавним тренингом и часом за најмлађе Зајечарце на градском скверу. Школица спорта „Тим“ и Гимнастички клуб „Зајечар“ представили су се отвореним тренингом коме су присуствовали бројни чланови ових зајечарских спортских удружења, али и сви заинтересовани који су дошли у пратњи својих родитеља и старатеља и на најлепши могући начин испунили Трг ослобођења.

Учеснике је најпре поздравио председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, који је истакао важност бављења спортом од најранијег узраста.

„Спорт нас учи вредностима попут фер плеја, тимског рада, једнакости и поштовања, које су сигурно међу најважнијим лекцијама које деца треба да стекну и науче у младим годинама. Спортски савез града Зајечара трудиће се да и даље буде права кућа свих зајечарских спортиста, а пре свега отворен за наше најмлађе суграђане“.

Европску недељу спорта свечано је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара, иначе и сам бивши успешни спортиста.

“Велико ми је задовољство што је Зајечар пету годину у низу домаћин једне овакве манифестације, која промовише оно најважније што спорт треба да представља. Олимпијски комитет Србије препознао је Зајечар као одличног организатора, па се надам да ћемо и у будућности бити домаћини овог престижног спортског догађаја”, поручио је Станковић.

Јавни тренинг првог дана манифестације водили су тренери Школице спорта „Тим“ и професори физичког васпитања, Милош Богдановић, Тамара Јотовић и Марко Панић. Малишани су уживали у разним играма и полигонима, спремљеним и постављеним за ову прилику у самом центру града, а велики број малих спортиста који се опробао у различитим вештинама говори у прилог одличном раду овог Удружења. 

Након Школице спорта, подијум је био резервисан за тренинг Гимнастичког клуба „Зајечар“, чије су чланице  показале сјајне кореографије и одличну увежбаност, а све под будним оком својих клупских тренера, Љиљане Субић и Петре Лазаревић.

Субота је резервисана за тренинг одбојкашког клуба „Тимок“ који почиње у 11 сати такође на Тргу ослобођења, док се Европска недеља спорта од 13 часова сели у Велики Извор, где ће спортски део манифестације „Баште Балкана“ наћи своје место у програму „Спортског изазова“.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *