Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ДРУГИ ДАН ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ У ЗНАКУ ОДБОЈКЕ И ТРАДИЦИОНАЛНИХ ВЕШТИНА

Подели

Други дан Европске недеље спорта у Зајечару показао је сву раскош дечијег и рекреативног спорта. Први део дана прошао је у знаку јавног тренинга у извођењу Одбојкашког клуба „Тимок“; који је окупио најмлађе полазнике школе одбојке једног од најстаријих зајечарских клубова.

Трг ослобођења у Зајечару поново је одабран за место рада и показне тренинг вежбе које су сем већ уходаних чланова клуба, привукле још малишана, који су се придружили раду са тренерима ОК „Тимок“ Миланом Вучковићем и Миланом Живадиновићем, који су стрпљиво објашњавали због чега је баш одбојка спорт који би требало да тренирају у будућности.

Спортски изазов се по завршетку сјајног отвореног тренинга на градском скверу преселио у Велики Извор, где су традиционалне игре на манифестацији „Башта Балкана“ први пут ушле у програм Европске недеље спорта. Рвање на брвну, бацање бале сена преко пречке и надвлачење конопца окупиле су велики број учесника, али и гледалаца, који су здушно давали подршку својим фаворитима.

Резултат је наравно био у другом плану, дружење и склапање нових пријатељстава међу учесницима који су били из разних српских градова свакако су били приоритет, али вреди истаћи да је екипа Кушиљева код Свилајнца однела победу у надвлачењу конопца, испред бољевачког Валакоња и домаћег Великог Извора. Што се рвања тиче тријумф је остварио Предраг Стојиљковић из Независног синдиката полиције, који је освојио пехар испред два домаћа такмичара, док је победник у бацању бале сена стигао из Вражогрнца.

Наставак Европске недеље спорта следи већ у недељу 25. септембра, када су на распореду јавни тренинг у фитнесу о 11 сати на Поповој плажи и наставак такмичења у Великом Извору, где ће у 13 часова бити одржана и трка са млекарским кантама.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *