Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОДБОЈКА

ДРУГИ МЕМОРИЈАЛНИ ОДБОЈКАШКИ ТУРНИР „НОВИЦА ДИМИТРИЈЕВИЋ – ШИЉА“ ОДРЖАН У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Други меморијални одбојкашки турнир „Новица Димитријевић – Шиља“ одржан је у недељу 21. јануара у Основној школи „Љубица Радосављевић Нада“. На такмичењу у част одбојкашког визионара и човека који је оставио неизбрисив траг у спортском и друштвеном животу Зајечара, учествовале су женске екипе домаћина и организатора Зајечара, који је наступио са селекцијама пионирки и млађих пионирки и гостујућих тимова „Десетке“ из Ниша и „Хајдук Вељка“ из Неготина.

Меморијал је свечано отворио кум и колега Новице Димитријевића, иначе председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, који је истакао да му је припала велика част и изразио наду да ће овај Меморијал наставити да се развија и да ће у наредним годинама прерасти у праву одбојкашку традицију, што је Шиља несумњиво и заслужио.

Резултат је свакако био у другом плану, али вреди истаћи да је прво место у конкуренцији пионирки освојила домаћа екипа Омладинског одбојкашког клуба „Зајечар“, која је у финалу надиграла нишку „Десетку“. Најмлађе учеснице турнира, млађе пионирке Зајечара славиле у мечу за 3. место против гошћи из Неготина. Пехаре и дипломе најусешнијим екипама доделио је председник ООК Зајечар у друштву наследнице Новице Димитријевића, професорке физичког васпитања Бојане и супруге Марице Димитријевић.

Омладински одбојкашки клуб „Зајечар“, али и Спортски савез града Зајечара који је помогао организацију Меморијала и Основна школа „Љубица Радосављевић Нада“, на чијем је челу Новица Димитријевић Шиља био скоро две деценије, наставиће да чувају успомену на сјајног човека, тренера, професора и директора.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *