Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

11. БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ У ЗАЈЕЧАРУ, ДРУГИ ТРИЈУМФ ЗА МАРКА ПАНИЋА

Подели

Марко Панић, рођен 1985. године у Зајечару, иначе професор физичког васпитања у ШОСО „Јелена Мајсторовић“, победник је 11. пливања за часни крст на Црном Тимоку, чиме је други пут успео да стигне до ове престижне титуле. На традиционалном пливању на Поповој плажи, учествовало је 24 такмичара, од чега две даме, Тамара Петровић и Миљана Џудовић.

Златник и победнички плашт победнику уручио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а трофејни позлаћени часни крст доделио је победнику владика тимочки Иларион. Пливању је претходила света архијерејска Литургија светог Јована Златоустог у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице, као и велико водоосвећење у порти зајечарске цркве. Потом је одржана и свечана литија, која се кретала од градске цркве кроз центар Зајечара до Попове плаже.

Поред домаћих учесника из Зајечара, традиционално су у овој пре свега духовној трци учешће узели и гости из целе Тимочке крајине, па је тако било пливача из Књажевца, Бора, Неготина и Мајданпека. Поред победника Панића и две даме Тамаре и Миљане, на 11. Богојављенском пливању за часни крст у Зајечару учествовали су:

Јован Бузаџин, Слободан Арсић, Стефан Жикић, Немања Веселиновић, Бобан Ђокић, Марко Илић, Борис Максимовић, Александар Николић, Никола Миленковић, Марко Ћосић, Лазар Јовановић, Kевин Шафер, Немања Трифуновић, Ненад Милетић, Драган Јотић, Данијел Бумбешевић, Андрија Станисављевић, Марко Цветковић, Милан Лазукић, Дарко Јовановић и Милорад Петровић.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *