Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ДОЗВОЉЕНО И ВИШЕ ОД 1000 ЛИЦА НА СПОРТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Подели

Усвојено је ново попуштање мера у Србији, које ће се посебно одразити на спортска такмичења. Наиме, од 1. јуна је дозвољено окупљање до 1000 лица на отвореном простору. На спортским такмичењима може присуствовати већи број лица уз растојање од најмање један метар, што значи да ће рецимо на стадиону „Рајко Митић“ у следећем колу када Црвена звезда дочекује Радник из Сурдулице на прослави титуле, моћи да присуствује 25.000 навијача.

 

 

Када је реч о спортским догађајима и публици, није бројчано одређено до 1.000 људи, већ то пре свега зависи од простора где се на отвореном одвијају ти спортски догађаји.

„Препорука је да буде удаљеност минимум један метар између навијача. То би практично значило да је једно место слободно између навијача“, истакла је епидемиолог Дарија Kисић Тепавчевић у изјави за РТС.

Kада су у питању затворени простори, навела је да још постоји максимум дозвољених 100 људи, али и додала да је већина земаља сада повећала тај број.

„Ту зависи од квадратуре простора, јер не може да буде униформан број без обзира колика је величина те просторије и ту ће сигурно да се иде у попуштање свих мера“, поручила је Кисић Тепавчевић.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *