Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

„ДАН ПЕШАЧЕЊА“ У СУБОТУ 11. СЕПТЕМБРА У БОЉЕВЦУ И ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Планинарски клуб „Шиљак“ из Бољевца организује „Бамби – дечји успон на Ртањ“. Отварање акције заказано је за суботу 11. септембар од 7:30 у насељу Ртањ, док је свечана додела захвалница, диплома и беџева предвиђена у периоду од 11:30 до 13:30 на врху „Шиљак“ на надморској висини од 1560 метара.

„Дан пешачења – корак ближе здрављу“, манифестација је која се одржава широм Србије, под покровитељством Планинарског савеза Србије и уз подршку Министарства просвете и Спортског савеза Србије.

 

Истог дана у Зајечару ће и Планинарско-смучарско друштво „Љуба Нешић“ обележити „Дан пешачења“ акцијом која ће почети у 10 сати на две стазе истовремено. Једна група ће у суботу на свој пут кренути са градског стадиона на Краљевици, док ће другој полазна тачка бити Хидроелектрана „Соколовица“.

 

Да би свима онима који желе да побегну од свакодневнице и гужви омогућили смо атрактивне активности, а припремили смо и две пешачке стазе у Зајечару, поручио је Бобан Олујић из ПСК „Исток -Тимочки Дивљаци“.

Ево и комплетног распореда активности ПСК „Исток“ у суботу 11. септембра:

„С обзиром на “пандемијске” околности, овогодишња акција ће се реализовати на посебан начин. Уместо масовног окупљања и поласка на пешачење, грађани ће моћи индивидуално или у мањим групама да се крећу уређеним и обележеним стазама. Чланови планинарских друштава ће обезбедити водиче и координаторе који ће давати информације и вршити надзор и усмеравање“, истакнуто је у саопштењу Планинарског савеза Србије.

 

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *