Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

БУДУЋНОСТ РУКОМЕТА И ФУДБАЛА ЗА КРАЈ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Осам сјајних спортских дана су иза нас, а Европска недеља спорта превазишла је сва очекивања у Зајечару. Последњи дан „Спортског изазова“ обележили су јавни тренинзи рукомета и фудбала, а отворени терени у Котлујевцу и на Краљевици поново су били препуни деце и малих спортиста.

Све је у петак 30. септембра почело у дворишту ОШ „Хајдук Вељко“ где је одржан тренинг у извођењу Рукометног клуба „Зајечар 1949“. Тренери Југослав Петровић и Мирослав Мариновић заједно са делом мушке и женске екипе показали су део рукометног репертоара, а прилику да се опробају добили су и сви заинтересовани ученици школе из највећег зајечарског насеља.

Помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић, иначе некадашњи чувар мреже Партизана и неколико италијанских клубова, после дуго година није одолео да не стане на гол и „брани“ шутеве млађаних рукометаша.

Јавним фудбалским тренингом на градском стадиону на Краљевици, спуштена је завеса на Европску недељу спорта у Зајечару. Ова јединствена манифестација реализована је осми пут, док је Зајечар пету годину у низу домаћин спортског догађаја који окупља већи део Европе, а у Србији је у надлежности Олимпијског комитета Србије, који је и ове године наградио град на Тимоку домаћинством, а Спортски савез Зајечара организацијом.

Школа фудбала “Тимок 1919”, иза које су неки сјајни резултати минулих година, презентовала се отвореним тренингом. Талентовани фудбалери пажљиво су слушали савете својих тренера Ивана Алексића, Соње Марковић, Марка Гаврића и Александра Митровића, па нема сумње да их тек чекају велике ствари у будућности. 

Све је у Зајечару кренуло још прошлог четвртка 23. септембра са Трга ослобођења од оних најмлађих спортиста, који тек треба да одлуче којим спортским путем треба да крену. Спортски савез града Зајечара као организатор укључио је у овај спортски догађај школе, вртиће, професоре физичког васпитања, тренере, клубове, заступљени су били и одбојка, кошарка, фитнес, традиционалне народне вештине у Великом Извору, затим карате и кик-бокс, школица спорта, гимнастика, атлетика и на крају рукомет и фудбал, тако да су сви они добили прилику да се презентују на прави начин.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *