Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ВАТЕРОПОЛИСТИ БОРА НА ТУРНЕЈИ ПО МАКЕДОНИЈИ

Подели

Ватерполо клуб Бор провео је минули викенд на мини турнеји по Македонији где је у три дана одиграо чак пет утакмица. Куманово и Скопље били су одредиште храбрих момака који већ годинама покушавају да засеју ватерполо семе на истоку Србије, чиме би и овај део наше земље сврстали на ватерполо мапу.

„Са нашим домаћинима упознали смо се у Сијаринској бањи на једном турниру пре 5 година. Угостили смо их пре пандемије короне код нас на турниру у Бору, па је узвратно гостовање било логичан след догађаја, истакао је за „Глас спорта“ Александар Саша Мадановић, тренер и капитен ВК „Бор“. 

Одмах из аутобуса што би се рекло одигран је и први меч против екипе Куманова. Борани су били жељни игре, па је и поред умора виђена права борба и једна мушка такмичарска утакмица. На крају победа је припала гостима, који су на прави начин отворили турнеју.

Вк Kуманово-Вк Бор 15:16
Вк Бор Жикић,Лацковић,Рајковић(1),Јовановић(3),Јаношевић,Николић(1),Мадановић(4),Ђорић(4),Арифи,Цветковски Урош (3), Цветковски Бранко, Милинковић, Мусић

Престоница Северне Македоније била је следећа тачка турнеје, а ривали су били екипе „Бете“ и „Локомотиве“.

Вк Бета (Скопље)-Вк Бор 13:13
Жикић,Лацковић(1)Николиц (2),Јаношевић (1),Рајковић,Мадановић(2),Јовановиц(2),Ђориц(4),Арифи,Цветковски Бранко(1),Цветкоски Урош(1),Милинковић

Вк Бета-Вк Бор 17:15
Вк Бор Жикић, Лацковић(2), Цветковски Бранко (1),Ђорић (3),Мусић, Милинковић, Николић(1), Мадановић(2), Цветковски Урош (1), Арифи(1),Јаношевић(1),Јовановић(2),Рајковић(1)

Четврта утакмица (трећа за један дан), донела је и одмеравање снага са искусним играчима Локомотиве, који су нанели други пораз Боранима, али резултат свакако на овом сусрету није био у првом плану.

ВК Локомотива Скопље – Вк Бор 13:11
Вк Бор Жикић,Лацковић(2),Јаношевић(1),Николић,Ђорић,Арифи,Мадановић(3),Јовановић(2),Мусић,Милинковић, Цветковски Урош (2),Цветковски Бранко(1), Рајковић.

Пети одиграни сусрет донео је и реванш ватерполиста Бора екипи Бете, чиме је на сјајан начин стављена тачка на ову турнеју. Две победе и два пораза уз један реми, учинак је борских ватерполиста, који су још једном показали да имају светлу будућност у трофејном српском спорту.

Вк Бета-Вк Бор 17:18

Жикић, Мусић, Милинковић(1), Лацковић(3), Јовановић, Арифи(5), Ђорић(3), Јаношевић(3), Мадановић(2) Николић(1), Рајковић

„Завршили смо турнеју у Македонији победом. Велико хвала домаћинима, с обзиром на то да код нас нема назнака да ће базен да проради ускоро, турнеја је баш значила. Лепо дружење и једно сасвим ново искуство“, закључио је причу за „Глас спорта“ Александар Мадановић.

Пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *