Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

БОКС АКАДЕМИЈА „ЗАЈЕЧАР“ ДЕБИТОВАЛА У ЛИГИ ЈУГОИСТОЧНЕ СРБИЈЕ, ЗАБЕЛЕЖЕНА И ПРВА ЗВАНИЧНА ПОБЕДА

Подели

Боксерска академија Зајечар имала је свој дебитантски наступ минулог викенда у 1. колу Лиге Југосточне Србије у Нишу. Иако је забележена једна победа уз два ремија, не може се рећи да нису испуњена очекивања овог новоформираног боксерског клуба.

Како је за „Глас спорта“ истакао директор и први тренер „Зајечара“ Бобан Стојановић, циљ је испуњен.

„Припремили смо се добро, наши борци су оставили сјајан утисак. Мишљење нас у клубу је да смо прилично оштећени у мечу Аце Миливојевића, који је свакако заслужио победу, али тек је прва борба и почетак такмичења, тако да се нећемо превише обазирати на резултат. Млади Стевановић је показао да овај спорт у Зајечару има будућност, док је према очекивању Миленковић доказао да се шампионски инстинкт гради и рутински забележио победу на премијери“, нагласио је Стојановић.

После непуних годину дана тренинга у свом првом мечу омладинац Душан Стевановић је показао да је пут правог борца отворен пред њим, у борби где су нијансе одлучивале, судије су победу доделиле противнику из Прокупља. Са пређашњим искуством из кик бокса, у коме је забележио неке изузетне резултате, Александар Миливојевић је у конкуренцији сениора такође први пут радио бокс меч, који је на крају проглашен за најборбенији и најактивнији у 1. колу Лиге. Против изузетно тешког и искусног противника, Милоша Јанковића из нишког „Витеза“ у полутешкој категорији до 91 килограма, Александар је показао да са њим ни у „племенитој вештини“ неће бити проблема, меч је одлуком судија изгубио, иако је за његов угао он био победник.

Ево и борбе Миливојевића у сениорској конкуренцији до 91 килограма, па сами процените.

„Глас спорта“ припремио је за све наше читаоце и пратиоце и део борбе најмлађег члана зајечарског тима, Душана Стевановића у омладинској конкуренцији.

Припадник Сектора за ванредне ситуације и члан Ватрогасно-спасилачке бригаде из Зајечара, први пут у рингу без употребе ногу, праћен искуством из кик бокса, у боксу се опробао и Никола Миленковић, који је убедљиво савладао Војкана Милтеновића из Боксерског клуба „Витез“, у категорији такмичара до 75 килограма. Он је на тај начин донео прву победу Боксерској академији „Зајечар“ на званичном такмичењу.

Ево и како је то изгледало у самом рингу, током борбе Зајечарца Миленковића и Нишлије Милтеновића.

Председник Бокс академије „Зајечар“ Саша Михајловић, није крио задовољство виђеним на премијери у Нишу.

„Показали смо да се уз предан рад може много и убеђен сам да ће резултати доћи. Улажемо у будућност, имамо изузетан потенцијал и у омладинској конкуренцији, где млади боксери из Зајечара раде са школованим тренерима, које предводи некадашњи европски кик-бокс шампион Бобан Стојановић. У раду му помажу још увек актуелни борац Никола Миленковић и Бојан Андрејић, иначе професори физичког васпитања. Ускоро нас очекује и зајечарска премијера клуба и нема сумње да ће све протећи у најбољем реду“, истакао је Михајловић за „Глас спорта“.

Друго коло Лиге Југоисточне Србије у боксу на програму је 13. фебруара, а како је „Глас спорта“ већ најавио, домаћин такмичења биће Бокс академија „Зајечар“. Такмичење ће бити одржано у просторијама сале за борилачке спортове у насељу „Два брата“ у Зајечару.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести. Издавач медија задржава право тужбе.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *