Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Тимочка Крајина

БОБАН МАРЈАНОВИЋ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ ОБНОВЕ ШКОЛЕ У БОЉЕВЦУ

Подели

Бобан Марјановић, рођени Бољевчанин и српски кошаркашки репрезентативац, играч Хјустона и бивши кошаркаш Црвене звезде, Хемофарма, ЦСКА, Сан Антонија, Детроита и Даласа учествовао је у хуманитарној акцији компаније ЈУБ, која се побринула за енергетски ефикасну санацију ентеријера основне школе у Бољевцу. Искусни 34-годишњи центар и прави кошаркашки див поникао у матичном КК „Ртањ“ подржао је овај хуманитарни пројекат и тако у сарадњи са словеначком компанијом допринео побољшању услова рада и живота у реновираним школским учионицама за више од 400 ученика ОШ „9. српска бригада“ коју је и сам похађао од 1995-2003. године.

Фасаду образовне установе од сада ће красити мурал сликарке Марије Савић, који носи поруку „Сви путеви воде у школу“. Основној школи у Бољевцу, која је отворена 1954. године, била је и више него неопходна санација после много година због финансијских ограничења у одржавању установе. Матична школа, у склопу које ради 12 јединица у околним селима, побринула се за промену прозора током распуста, а подржала је и израду мурала на фасади школе.

Бобан Марјановић је очигледно и даље снажно везан за своје родно место, а хуманитарна акција биће настављена и наредне године, када ће према најавама на сличан начин бити надограђена реновирањем и локална болница у Бољевцу.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *