Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар

БЕЗ СПОРТСКИХ МАНИФЕСТАЦИЈА ДО 20. ЈУЛА, ОДЛУКА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Подели

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на седници одржаној 7. јула, донео је нову Наредбу поводом епидемије корона вируса, а ми преносимо делове који се највише тичу спортиста и рекреативаца.

​1. Свако је обавезан да користи заштитну маску у затвореном простору и да то чини на потпуно исправан начин уз одржавање минималне дистанце од 2 метра.

​3. Ради спречавања ширења заразне болести Covid-19, ЗАБРАЊУЈУ се јавна окупљања на територији Града Зајечара на јавним местима у затвореном простору (кафане, ресторани, барови, сале за организована славља, Домови култура, спортски и други затворени објекти погодни за пријем већег броја лица) када се истовремено окупља више од 100 лица.

​За време дозвољеног окупљања у затвореном простору морају бити примењене све превентивне мере које се односе на дезинфекцију, санитарно – техничке и хигијенске услове уз поштовање минималне дистанце између лица од 2 метра.

​На улазу у затворени простор обавезно је постављање дезинфекционе баријере са одговарајућим дезинфекционим средством.

​За време дозвољеног окупљања у затвореном простору, свако је обавезан да користи заштитну маску и да то чини на исправан начин, покривајући у потпуности нос и уста.

​4. ОГРАНИЧАВА СЕ окупљање на отвореном простору на максимално 200 особа.

​Ограничење окупљања на отвореном простору из претхоног става ове тачке не односи се на угоститељске објекте који имају постављене летње баште и угоститељске објекте који за обављање своје регистроване делатности користе отворени простор.

Приликом окупљања људи на отвореном простору обавезна је превентивна мера физичке дистанце – удаљеност од минимум 2 метра.

5. ЗАБРАЊУЈЕ СЕ организовање спортских и других забавних манифестација (сабора, вашара и сл.).

Наредба је донета на основу члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 15/19 и 17/19), а чланом 16. предвиђа се да се наведене мере примењују одмах након усвајања и важе до 20. јула 2020. године.

​Након истека рока важења ове Наредбе, Штаб за ванредне ситуације Града Зајечара разматраће нове мере у складу са тадашњом епидемиолошком ситуацијом у спречавању ширења заразне болести Covid-19 на територији Града Зајечара и у складу са епидемиолошком ситуацијом разматраће евентуално предлагање проглашења ванредне ситуације.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *