ЗАЈЕЧАРЦИ ОБЕЗБЕДИЛИ ПЛАСМАН У ДРУГУ ЛИГУ СРБИЈЕ, ТИТУЛА ШАМПИОНА МЕЂУРЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ ЗА ОДБОЈКАШЕ ТИМОКА

Share

Oдбојкаши Тимока освојили су титулу у Међурегионалној лиги и тиме стекли право учешћа у Другој лиги „Исток“. Зајечарци су у последњем колу првенства са максималних 3:0 савладали директног конкурента „Дунав Старс“ из Кладова и завршили такмичење на 1. месту са 21 освојеним бодом, пет више од Кладовљана.

А да ли ће се Зајечарци од јесени наћи у друголигашком друштву, не зависи само од Одбојкашког клуба „Тимок“, истакао је за „Глас спорта“ дугогодишњи први тренер клуба Милан Вучковић.

„Наш наступ у Другој лиги „Исток“, који смо изборили на терену зависи искључиво од финансија и помоћи локалне самоуправе, нагласио је Вучковић.

Помало неочекиван потез повучен је прошле године, када су се сами спустили до најнижег одбојкашког ранга у Србији.

„Играли смо пар сезона и Прву Б лигу Србије, где нисмо били епизодисти, али без праве подршке дугорочно то је била утопија. У клубу нисмо желели да гомиламо дугове и све веће трошкове, па смо се у потпуности окренули раду са млађим категоријама, што се испоставило као пун погодак, истиче тренер ОК „Тимок“.

Минулог викенда на терену су се нашле и одбојкашице „Тимока“ и уписале још један тријумф у Међурегионалној лиги. Зајечарке су на добром путу да понове успех мушких колега и заузму прво место на крају сезоне и изборе пласман у виши ранг. Изабранице тренера Вучковића два кола пре краја такмичења имају 30 освојених бодова и налазе се на 1. месту табеле, испред друге екипе ОК „Зајечар“ и две борске екипе, „Волејбор-Тим“ и „Винер“.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести. Издавач медија задржава право тужбе.