ТИМОК У МЕДОШЕВЦУ ИДЕ ПО ЧЕТВРТУ ВЕЗАНУ ПОБЕДУ, КАБЛОВИ У НЕДЕЉУ ДОЧЕКУЈУ ТРСТЕНИК

Share

Наставља се велика борба на српсколигашком „Истоку“, како за пласан у бараж за попуну Прве лиге Србије, тако и за опстанак у трећем по снази рангу такмичења у Србији. И док су фудбалери Тимока на челу табеле, са великим шансама да тамо и остану до краја првенства, њиховим градским ривалима Кабловима, не цветају руже. Ипак, битно је зимус било наставити такмичење и не иступити из лиге, па се у Котлујевцу већ полако спремају за изазове који следеће сезоне чекају „Каблове“ у Зони „Исток“.

Лидер Српске лиге „Исток“ Тимок 1919 у недељу 28. марта гостује у нишком насељу Медошевац, где ће одмерити снаге са екипом Младости. Домаћи играчи су у незавидној ситуацији, у грчевитој борби за опстанак, с обзиром да после 23 одиграна кола заузимају 15. место са 26 бодова, четири мање од Цар Константина, који тренутно држи то спасоносно 13. место. Чак седам екипа напустиће српсколигашку конкуренцију на крају сезоне, а већ су прежаљени Моравац из Мрштана са свега 4 освојена бода, Каблови који су сакупили 15 и Морава из Владичиног Хана са 18 бодова на свом конту. Претпоследњи тим лиге Каблови ће у свом недељном термину од 15 сати дочекати екипу Трстеника.

Што се врха табеле тиче, минуле недеље су се на терену нашли и фудбалери Будућности из Поповца, главног такмаца зајечарског Тимока за врх табеле. Подсетимо, Поповчани због неколико играча позитивних на коронавирус, нису одиграли ниједан пролећни сусрет, па су претходне седмице одиграли два меча. Најпре су декласирали Жупу са 5:0, док су у среду 24. марта ремизирали 1:1 са Тимочанином на гостовању у Књажевцу.

Одличне су то вести за фудбалере Тимока, који су и даље лидери са 55 освојених бодова, шест више од Будућности, која има и две утакмице мање, док су на деоби 3. места Раднички из Свилајнца и Власина са по 48 бодова.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.