ДРУГИ ПОРАЗ ТИМОКА У СЕЗОНИ, ПРВО ПОЛУВРЕМЕ НЕДОВОЉНО ЗА НОВЕ БОДОВЕ У ПРВОЈ ЛИГИ СРБИЈЕ

Share

Фудбалери Тимока поражени су на гостовању екипи Младост ГАТ у Челареву са 2:1 и на тај начин забележили други пораз у прва четири кола првенства. Почело је како се само пожелети може у судару са још једним новајлијом у прволигашком друштву, који су Тимок дочекали на неутралном терену у Челареву, због радова на свом терену у Новом Саду.

Појачање из лесковачке Дубочице Ненад Качар добио је први пут прилику од старта меча и на прави начин је искористио, поготком у првом озбиљнијем нападу гостију, који су до предности стигли већ у 4. минуту. Стратег Тимока Рајчић направио је још неке измене у односу на тим који је ремизирао са ИМТ-ом минулог викенда, па је тако у првих 11 био и стрелац изједначујућег гола у Зајечару, искусни Ивица Јовановић, као и Давидовић, који се опоравио од повреде. И поред најава, у тиму није било нападача Милоша Рошевића, који  још увек није довољно спреман.

До краја првог дела игре Зајечарци су сигурно контролисали игру и резултат, па већих узбуђења није било. Ипак у наставку је реаговао тренер домаћих Љубомир Ристовски, који је увођењем Ренића покренуо успаване домаћине. И управо је Марко Ренић поравнао резултат у 57. минуту утакмице са беле тачке, док је потпуни преокрет донео Секулић поготком у 79. минуту сусрета. Искусна екипа Младости успела је до краја да исконтролише дешавања на терену и приведе утакмицу крају.

Свакако да Зајечарцима на руку није ишао ни распоред на старту Прве лиге Србије и чак три гостовања у прве четири утакмице. Фудбалери Тимока 1919 после некомплетног 4. кола имају четири бода на свом конту и налазе се на 11. месту табеле. Наредни викенд доноси други домаћи меч у Зајечару са екипом Будућности из Добановаца на градском стадиону на Краљевици. 

Најзанимљивији сусрет и дерби кола одиграли су Јавор и Инђија у Ивањици, а више разлога за радост имали су гости, који су у директном дуелу конкурената за највиши пласман славили са 1:3 и остали са максималних 12 бодова на челу табеле. До прве победе после два ремија стигли су и играчи ИМТ-а, који су савладали Раднички у Сремској Митровици резултатом 1:2 и показали да је реч о изузетно озбиљном, али младом тиму, који ће расти из меча у меч.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.