РУКОМЕТАШИЦЕ ОШ „9. СРПСКА БРИГАДА“ ИЗ БОЉЕВЦА НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

Share

Рукометашице из Бољевца, ученице Основне школе „9. српска бригада“ освојиле су 1. место на Међуокружном такмичењу и на тај начин обезбедиле пласман на завршну смотру школског спорта за 2023/2024. годину. Бољевчанке су најпре у полуфиналу савладале нишку ОШ „Радоје Домановић“ са убедљивих 17:5, да би у финалу декласирале Основну школу „Драгомир Марковић“ из Крушевца резултатом 20:2.

Њихов успех нису успели да понове чланови мушке екипе бољевачке ОШ „9.српска бригада“, који су заустављени у полуфиналу од ОШ „Аца Алексић“ из Александровца резултатом 10:16. Гости из Жупе ипак нису могли преко екипе из Блаца, ОШ „Стојан Новаковић“, која је у финалу славила са 20:12.

Организатор такмичења одржаног у бољевачкој хали спортова био је Бољевачки савез за школски спорт (БШС) у сарадњи са Спортским савезом општине Бољевац, а утакмице су одигране у петак 26. априла.

XII Олимпијске спортске игре ученика Србије на програму су од 24. до 30. маја у Новом Саду, а тамо ће се наћи и ученице ОШ „9. српска бригада“ из Бољевца.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.