ГРАДСКО ФИНАЛЕ „ЛИГЕ МАЛИХ ШАМПИОНА“ 8. МАЈА У ЗАЈЕЧАРУ

Share

Зајечарски савез за школски спорт, Спортски савез града Зајечара и Предшколска установа „Ђулићи“ на истом задатку, организацији и спровођењу „Лиге малих шампиона“, акције Спортског савеза Србије и Савеза за предшколски спорт Србије. Већ после састанка у Београду 29. фебруара пао је договор на добробит малишана из зајечарских вртића. Са речи се прешло на дела и 11. марта кренуло се са радом са старијом и предшколском групом.

Прву чине малишани од 5 и 6, предшколску од 6 и 7 година, а укупно је између 250 и 300 малишана обухваћено тренинзима и припремама које спроводи координатор Љиљана Субић из Спортског савеза града Зајечара. Све то како би се направиле најбоље екипе из сваког од вртића за градско финале „Лиге малих шампиона“, које ће бити одржано у хали спортова на Краљевици 8. маја.

Из сваког од пет градских вртића – Ђурђевак, Здравац, Љиљан, Свитац и Маслачак из сваке групе наступиће 10 најбољих, по пет дечака и девојчица, које ће се надметати у две изузетно занимљиве дисциплине, трци на 20000 центиметара и полигону „Буди брз и спретан“.

Најуспешније екипе из обе дисциплине са градског такмичења у Зајечару обезбедиће пласман у државно финале које ће бити одржано крајем септембра у Београду у оквиру великог „Сајма спорта“, традиционалне манифестације у организацији Спортског савеза Србије.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.