Учитавање

Унесите термин за претрагу

РУКОМЕТ Тимочка Крајина

РУКОМЕТАШИЦЕ ОШ „9. СРПСКА БРИГАДА“ ИЗ БОЉЕВЦА НА ШКОЛСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

Подели

Рукометашице из Бољевца, ученице Основне школе „9. српска бригада“ освојиле су 1. место на Међуокружном такмичењу и на тај начин обезбедиле пласман на завршну смотру школског спорта за 2023/2024. годину. Бољевчанке су најпре у полуфиналу савладале нишку ОШ „Радоје Домановић“ са убедљивих 17:5, да би у финалу декласирале Основну школу „Драгомир Марковић“ из Крушевца резултатом 20:2.

Њихов успех нису успели да понове чланови мушке екипе бољевачке ОШ „9.српска бригада“, који су заустављени у полуфиналу од ОШ „Аца Алексић“ из Александровца резултатом 10:16. Гости из Жупе ипак нису могли преко екипе из Блаца, ОШ „Стојан Новаковић“, која је у финалу славила са 20:12.

Организатор такмичења одржаног у бољевачкој хали спортова био је Бољевачки савез за школски спорт (БШС) у сарадњи са Спортским савезом општине Бољевац, а утакмице су одигране у петак 26. априла.

XII Олимпијске спортске игре ученика Србије на програму су од 24. до 30. маја у Новом Саду, а тамо ће се наћи и ученице ОШ „9. српска бригада“ из Бољевца.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *