Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

27. ДОМИЈАДА РЕГИОНА ЈУГОИСТОЧНЕ СРБИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ ОКУПИЛА ВИШЕ ОД 400 УЧЕСНИКА

Подели

Ревија младости и спорта, уз учешће 14 домова ученика, окупила је више од 400 учесника на „27. Домијади региона југоисточне Србије“ у Зајечару. Такмичења у малом фудбалу и стоном тенису одржана су у хали спортова на Краљевици, стрељаштво у стрељани на Краљевици, одбојка у сали ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, кошарка у Техничкој школи, док је такмичење у шаху било на програму у зајечарском Дому ученика. Отварање Домијаде протекло је у свечаном тону. После химне Србије у извођењу ученице Гимназије Нађе Џунов, уследио је наступ музичке и плесне секције Дома ученика у Зајечару, док је секретар зајечарског Дома Илчо Глигуроски пре званичног отварања спортских сусрета доделио и захвалнице и пригодне поклоне за несебичан допринос организацији.

Град Зајечар је представљао помоћник градоначелника за спорт и омладину Милан Станковић, док су ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ и Техничку школу представљали директори Верослав Пауновић и Горан Станковић. Спортски савез града Зајечара организовао је суђење и арбитре за сва спортска такмичења, па је генерални секретар зајечарске „куће спорта“ Игор Божиновић примио захвалницу из руку домаћина.

Сјајна слика са Краљевице и свих спортских борилишта отишла је и пут Ниша, Сурдулице, Врања, Лесковца, Бора, Букова, Црне Траве, Књажевца, Алексинца и свих места одакле су дошли учесници Домијаде. А на теренима је владала велика борба за сваки поен и победу. Свеукупни победник је домаћин, Дом ученика Зајечар, али велики број различитих екипа је освајао прва места у екипној и појединачној конкуренцији и сви шампиони представљаће југооисточни регион на Државном такмичењу у Суботици 19. и 20. маја.

Али кренимо редом. „Глас спорта“ испратио је сва такмичења и борилишта и у наставку доноси резултате.

1.Шах:

Екипно девојчице:
1.Ниш
2.Буково,Неготин
3.Зајечар 
Екипно дечаци:
1.Ниш
2.Алексинац
3.Зајечар
Појединачно
Девојчице 
1.Наташа Лукић,Ниш
2.Ања Модриц,Зајечар
3.Анастасија Јовић, Бор
Дечаци
1.Богдан Младеновић,Прокупље
2.Петар Јевтић, Алексинац
3.Никола Станојковић,Лесковац
 
2.Одбојка је донела доста узбуђења у сали ОШ „Љубица Радосављевић Нада“, а највише разлога за задовољство имали су домаћини у женској и гости из Сурдулице у мушкој конкуренцији. Зајечар је освојио 1. место у женској конкуренцији предвођен Бојаном Димитријевић, испред Лесковца и Ниша, док је Сурдулица тријумфовала код дечака, док су иза оставили Ниш и Прокупље.

3.Апсолутни тријумф домаћина у кошарци. Зајечарци су били нарочито убедљиви у финалу против Сурдулице славивши са 40 поена разлике, 59:19. Далеко неизвесније било је у полуфиналу, где је савладано Врање са 29:24, док је у четвртфиналу надиграни Ниш. Убедљиве су биле и чланице екипе Дома ученика Зајечар, које су најпре славиле против Ниша, да би у финалу декласирале Прокупље резултатом 42:11 и визирале карту за Суботицу. Обе екипе предводио је Милан Вељковић, који је пре само недељу дана у улози тренера донео и пехар Међурегионалне лиге за јуниоре КК БИН из Зајечара.

Поредак у мушкој конкуренцији је следећи: Зајечар, Сурдулица, Врање, док је у женској Зајечар, Прокупље, Ниш.

4. Сјајне игре виђене су на петопарцу, где је екипа Дома ученика из Ниша била убедљива у женској конкуренцији и освојила 1. место, испред Прокупља и трећепласираног Зајечара.

Црна Трава је помало изненађујуће славила код дечака, савладавши у финалу Сурдулицу, која је у 1. утакмици елиминисала фаворизовану екипу Ниша.
 
5.Хелена Поштић из Ниша свакако је највеће име такмичења у стрељаштву и оправдала је улогу фаворита, као представник Дома ученика из Ниша и учесница Европског првенства у Литванији. Алекса Ђорђевић је донео тријумф домаћем Дому ученика Зајечар у појединачној конкуренцији.
 
Ево и свих резултата забележених на такмичењу у стрељаштву:
6.Стони тенис донео неколико заиста занимљивих сусрета и сетова у којима је један поен доносио превагу. Зајечар је освојио титулу у појединачној мушкој конкуренцији на крилима Матије Панића, испред Ниша и Пирота, док је код девојчица тријумфовала такмичарка Књажевца Маријана Јоцић, а иза су остале учеснице из Ниша и Алексинца.
 
Зајечар је освојио титулу и у екипној мушкој конкуренцији, победом у финалу над Алексинцем, док је 3. био Алексинац. У женској конкуренцији поредак је био следећи: Ниш, Врање, Књажевац.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *