Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

ЗАЈЕЧАРЦИ СЛАВИЛИ ! ТИМОК 1919 – БАЛКАНСКИ 2:0

Подели

Фудбалери Тимока одиграли су најбољу утакмицу у досадашњем делу првенства и нанели први пораз лидеру у 10. колу Зоне „Исток“, Тимок 1919 – Балкански 2:0 у дербију одиграном у суботу 19. октобра на градском стадиону на Краљевици.

Изабраници Мирослава „Шинкија“ Николића су од почетка наметнули свој ритам игре и погоцима капитена Милоша Рошевића у 18. и 38. минуту меча стигли до злата вредних бодова, који их враћају у живот и борбу за сам врх табеле.

Истоветним резултатом комшије из Котлујевца славиле су у другом дербију кола одиграном дан касније у недељу 20. октобра. Каблови су на тај начин „осветиле“ Тимок, који је минулог викенда поражен управо на гостовању у Пироту.

Једини пораз од зајечарских зонаша забележио је ОФК 019, на гостовању у Белој Паланци 3:1.

Закувало се дакле на врху, лидер из Димитровграда више није тако ушушкан на челу табеле, Каблови су се примакли на само три бода, а Тимок на минус седам.

Балкански је први са 27, испред Каблова са 24 и Тимока и екипе „Танаско Рајић“ из Пирота, који су сакупили по 20 бодова.

Наредно коло доноси још један дерби, Каблови гостују лидеру у Димитровграду, па ће у директном дуелу имати шансу да преузму врх табеле. Утакмица је на програму у суботу 26. октобра.

Дан касније Тимок путује у Мајданпек, на гостовање „дављенику“, претпоследњем на табели Зоне „Исток“ и имаће шансу да у случају за њих позитивног исхода у Димитровграду још више смањи заостатак на табели. ОФК 019 код куће дочекује Лужницу из Бабушнице и све осим победе, оставило би „Офковце“ у великим проблемима пред наставак сезоне, пошто после 10 одиграних кола имају 9 освојених бодова и налазе се једно место изнад црте на 14. позицији табеле од 16 екипа.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *