Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

НОВЕ ЛОПТЕ ЗА ЗАЈЕЧАРСКЕ ЂАКЕ

Подели

Зајечар ће и ове године бити домаћин најмасовније атлетске манифестације у Европи, Kроса РТС-а, а тим поводом је у уторак 15. октобра организован састанак у просторијама Спортског савеза града Зајечара.

Састанку су присуствовали директори и представници свих основних и средњих школа са територије града Зајечара, као и Предшколске Установе „Ђулићи“, Установе за боравак деце са сметњама у развоју „Облутак“ и ШОСО „Јелена Мајсторовић“.

Том приликом председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић и помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић уручили су лопте свим директорима, које су дар Спортског савеза Србије за успешно реализован Мали сајам спорта у Зајечару.

Сви ученици школа у Зајечару, као и у селима од сада ће се спортом бавити користећи нове лопте које су донација Спортског савеза Србије. Укупно 54 лопте за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку  добиће 18 установа са територије града Зајечара.

Састанак је отворио председник Спортског савеза града Зајечара, Драгиша Симоновић, који се захвалио Спортском савезу Србије на вредној донацији и истакао да ће зајечарској „кући спорта“ школски спорт и даље бити један од приоритета, што је и предвиђено Законом о спорту.

„Ови реквизити ће свакако допринети бољим условима у школама, поред реновирања спортских сала и терена“, истакао је помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић.

Директори су се захвалили на донацији, која ће у многоме олакшати спровођење наставе физичког васпитања и сагласили да ће свака школа и образовна установа са територије града Зајечара учинити све да град на Тимоку поново буде најбољи домаћин највеће атлетске манифестације у Европи.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *