Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

ЗАЈЕДНИЧКИ ТРЕНИНЗИ БОРСКИХ И ЗАЈЕЧАРСКИХ ЏУДИСТА НА ДОБРОБИТ ОВОГ ТРОФЕЈНОГ СПОРТА

Подели

Џудо клуб „Бор“ и Џудо клуб „Академија Тодоровић“ из Зајечара дају прави пример шта сарадња два комшијска клуба може да значи на постизању сјајних такмичарских резултата. Наиме, већ дужи период млађе категорије борског и зајечарског клуба најчешће једном недељно имају заједничке тренинге у сали Спортског центра „Бобана Момчиловић Величковић“.

Све то прате и тренери ова два успешна клуба, који су по резултатима у самом врху Џудо савеза Централне Србије, али и међу онима који редовно освајају медаље и на државним такмичењима и првенствима Србије. Сјајни резултати чланова Џудо клуба „Бор“ говоре у прилог томе. Чак шест медаља на Државним првенствима освојено је минуле године, а све то препознала је и Градска управа Бор са стипендирањем најталентованијих и најуспешнијих такмичара.

„Академија Тодоровић“ са друге стране, иако релативно млад клуб, има млађе категорије за понос, који из године у годину доносе у Зајечар медаље како са школских, тако и са званичних државних и регионалних такмичења.

„Тренирамо три пута недељно у хали на Краљевици, али сарадња са Џудо клубом „Бор“ и тренинзи које заједнички реализујемо у њиховој сали, много значе нашим такмичарима, који много брже напредују кроз рад са квалитетним ривалима“, поручио је за „Глас спорта“ Дане Тодоровић“ председник зајечарског џудо клуба.

У Џудо клубу „Бор“ се полако спремају за Међународни џудо турнир „Срећно 2022“, који је на програму 2. октобра у Бору. Представници једног од најуспешнијих борских спортских клубова најављују прави џудо спектакл првог викенда октобра, који ће окупити најбоље младе такмичаре узраста од 10 до 17 година из Србије и региона.

„Протекла сезона била је изузетно успешна за наш клуб, а потрудићемо се да наставимо са одличним резултатима. Свакако ће нам велики замајац бити сада већ традиционални Међународни турнир „Срећно“, који организујемо уз покровитељство и подршку града Бора“, истакао је за „Глас спорта“ Марко Николић, један од тренера талентованих борских џудиста.

 

Пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, суфинансиран je из буџета Града Бора:

”Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.”

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *