Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАРАЦ ВЕРОЉУБ СТАНКОВИЋ ПРВИ ДОБИТНИК „СРЕБРНОГ КРСТА“ ИЗ СРБИЈЕ ЗА ИЗУЗЕТНЕ НАУЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ У СПОРТУ

Подели

Проф. др Верољуб Станковић, продекан Факултета за спорт и физичко васпитање из Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу, постао је први Србин који је добио медаљу „Сребрни крст“. Признање му је додељено за изузетне педагошке, стручне и научне резултате у физичкој едукацији и спорту.

На 18. ФИЕПС (Међународна федерација за физичко васпитање и спорт) Европском конгресу у Охриду, који је одржан од 25. маја до 2. јуна у овом македонском туристичком бисеру, проф. Станковић награђен је медаљом „Silver cross“ за изузетне педагошке, стручне и научне резултате који превазилазе националне оквире.

„Silver cross“ је једна од највећих светских награда и професор Станковић је први у Србији коме је додељено ово признање. Верољуб Станковић, иначе потпредседник Спортског савеза града Зајечара и дугогодишњи члан управног одбора зајечарске „куће спорта“, од прошле године је и председник Удружења „Зајечарски спорт за све“.

„Професори и асистенти Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, активно су учествовали у раду овог престижног научног скупа, где је договорено проширење међународне сарадње са неколико сродних европских факултета. Овај конгрес био је прилика да се промовише конференција „ATAVPA“ која се у организацији Факултета за спорт и физичко васпитање, сваке године одржава на Копаонику, као и часопис Факултета за спорт и физичко васпитање“, истакао је за „Глас спорта“ проф. др Верољуб Станковић.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *