Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У НЕДЕЉУ 9. ЈУНА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Сеоске игре Спортског савеза Србије поново ће предстојећег викенда бити на програму у Зајечару. Организатор по добром старом обичају Спортски савез града Зајечара, а трофеј брани Грљан, четвороструки узастопни победник зајечарских квалификација и уједно учесник свих пет великих финала у Рудној Глави 2019., Врњачкој Бањи 2020., Убу 2021.,Чачку 2022. и Пожаревцу 2023. године, од чега је последње три године остварен и највећи успех, 3. место и бронза на Државном такмичењу, где је Грљанцима сва три пута за длаку измакла и највећа награда – потпуно нови терен за рукомет и мали фудбал, дар Спортског савеза Србије.

Традиција, витешки дух, другарство, пожртвованост и још много тога моћи ће да се види на зајечарској Поповој плажи у недељу 9. јуна. Церемонија свечаног отварања заказана је за 10 сати, почетак такмичарског дела програма сат времена раније, док је окупљање учесника у 8:30 часова, а извлачење парова у 8:45.

Зајечарска „кућа спорта“ и град Зајечар и шесту годину заредом биће домаћини ове јединствене спортско – рекреативне манифестације. За титулу најбољег и пласман на Регионално такмичење, сем браниоца титуле екипе Грљана, надметаће се још Звездан, Грлиште и Шљивар.

Свака екипа броји максимално 20 чланова, од чега минимум пет жена, које се надмећу у малом фудбалу, одбојци, бацању камена с рамена, трчању полигона с препрекама, скоку у даљ, надвлачењу конопца, обарању руку, шаху, надвлачењу штапа и трци у џаковима.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *