Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАР ЈЕ СИНОНИМ ЗА КРОС РТС-А, КРАЉЕВИЦА ПОНОВО УГОСТИЛА НАЈМАСОВНИЈЕ СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ НА БАЛКАНУ

Подели

Укупно 1291 учесник прошао је кроз циљ у суботу 8. октобра на стази уређеној на простору Вашаришта на Краљевици. Град на Тимоку и Спортски савез града Зајечара још једном су се показали као одлични организатори и још бољи домаћини, па је уочи два последња викенда Кроса Ртс-а, Зајечар преузео вођство, пошто је на стази на Краљевици, циљем прошло далеко више тркача него у Сомбору и Параћину.

Беспрекорна организација Спортског савеза, уз велику подршку локалне самоуправе, условили су и резултат за пример – у 27 одличних трка циљем је прошао 1291 такмичар.

Највише пажње наравно изазвале су трке сениорки и сениора, на 3.000 и 5.000 метара, мада је доста борбе и занимљивих трка било у свим категоријама, од предшколаца па све до матураната.

Румунка Kристина Балан однела је победу на стази дугој 3.000 метара, испред талентоване Новопазарке Саиме Мурић и Наталије Грујић из Црвене звезде.

Kод сениора на 5.000 метара 15-годишњи Новопазарац Алдин Ћатовић освојио је златну медаљу и пошао путем сада већ афирмисаног Елзана Бибића. Сребро је припало Урошу Гутићу из Републике Српске, док је треће место заузео Антон Давид.

Спортски савез града Зајечара је према речима оснивача Кроса РТС-а Стевана Ковачевића обавио лавовски посао и омогућио потпун успех такмичења.

Генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић захвалио се директорима, професорима, васпитачима, предшколцима и ђацима са територије Школске управе Зајечар, што су још једном осветлали образ Зајечара и показали да када сви раде свој део посла резултат не може да изостане.

Крос серија се наставља следеће суботе 15. октобра у Лесковцу, а завршетак 32. по реду најмасовнијег спортског такмичења на програму је 29. октобра у Рековцу.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *