Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗАЈЕЧАР ДОМАЋИН „ОЛИМПИЈСКЕ СТАЗЕ“ У СУБОТУ 9. СЕПТЕМБРА

Подели

Зајечар ће у суботу 9. септембра угостити „ДДОР Олимпијску стазу“, чиме ће уз Крушевац који је домаћин наредног викенда, постати један од градова домаћина ове несвакидашње манифестације. Ученици основних и средњих школа са територије града Зајечара надметаће се за награде обезбеђене од стране генералног спонзора ове акције Олимпијског комитета Србије, компаније ДДОР. Почетак је заказан за 12 часова на градском тргу, док је крај предвиђен у 15 сати, после чега ће бити организовано и проглашење победника.

Оно што свакако ваља истаћи јесте чињеница да ће две школе са највећим бројем учесника бити награђене спортским реквизитима, док ће прве три екипе, парови и појединци добити такође пригодне награде. У случају да учесници у категоријама имају исти број поена након успешно реализованих задатака на 10 тачака, најбрже време за које је пређена ДДОР Олимпијска стаза одредиће победника. У конкуренцију за награду улазе све категорије које су прошле ДДОР Олимпијску стазу у пуном саставу и на циљ стигле најкасније у 15 сати.
Резултати у свим категоријама ће бити приказани на инфо табли у стартно-циљној зони.

Ево и правила и упутстава Олимпијске стазе:

Задатак учесника је да прате упутства и пронађу 10 тачака у граду: 5 Олимпијских станица и 5 фото међустаница. Све тачке се морају пронаћи по тачно утврђеном редоследу, од прве до десете. На 5 Олимпијских станица узима се учешће у једној спортско-едукативно-забавној активности, а на 5 међустаница вас очекују фото задаци. Упутства за решавање задатака ћете добити у писаном облику или усмено од наших контролора на свакој Олимпијској станици. Све Олимпијске станице носе назив једног града домаћина Олимпијских игара и обележене су заставом у једној од олимпијских боја. На свакој станици се налази контролор. Фото међустанице немају никакава обележја, као ни котролора. Оне представљају једну од знаменитости Вашег града коју је потребно да пронађете и фотографишете према упутствима.

За сваку успешно пронађену Олимпијску станицу добићете налепницу коју ће вам наши контролори залепити на специјално дизајниран талон који се налази на полеђини овог лифлета. За успешно реализоване задатке освајате поене који ће Вам се уписати на талон.
За одређене задатке као што су Олимпијски квиз и ДДОР квиз дозвољено је коришћење вебсајта Виртуелног олимпијског музеја www.olimpijskimuzej.rs и вебсајта ДДОР-а www.ddor.rs. Фото задаци ће се бодовати у стартно-циљној зони од стране контролора. Признаће се фотографије на којима су сви чланови тима и ако је задатак у потпуности испуњен. Сваки фото задатак носи максималних 50 бодова. Kада испуните све задатке враћате се у стартно-циљну зону.

Сви учесници узимају учешће у ДДОР Олимпијској стази на добровољној основи и на сопствену одговорност за шта се потписује посебна сагласност родитеља за малолетна лица учеснике, односно сагласност за учеснике са одговарајућим документима за одрицање од одговорности. Током учешћа у ДДОР олимпијској стази, учесник или група која уочи посебно обележену маскоту – ЏОKЕРА и приђе му, добиће од њега посебан поклон ДДОР осигурања.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *