Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ И РАЗВОЈ СПОРТСКИХ КАДРОВА У ЗАЈЕЧАРУ – ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СПОРТСКОГ САВЕЗА И ФАКУЛТЕТА ЗА СПОРТ И ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ УНИВЕРЗИТЕТА У ПРИШТИНИ

Подели

Спортски савез града Зајечара потписао је Споразум о сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са седиштем у Лепосавићу. Циљ споразума је подизање квалитета спорта у Зајечару, кроз стручно оспособљавање и усавршавање кадрова који раде у спорту и школству на територији града Зајечара.

Споразум су у просторијама зајечарске „куће спорта“ потписали продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини Верољуб Станковић и генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић.

„Све зајечарске спортске организације моћи ће у својим програмима за наредну годину при усклађивању и ревидирању планова да определе новац за едукацију тренера и стручних кадрова. На време то радимо, с обзиром на то да одлука Комисије о расподели средстава још увек није донета“, истакао је за „Глас спорта“ први оперативац и генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић.

Чланови Управног одбора Спортског савеза града Зајечара раде на добробит зајечарског спорта, а један од њих је управо и проф. др Верољуб Станковић, иначе дугогодишњи декан, а од ове године продекан Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Лепосавићу.

„Спортски савез града Зајечара препознат је као поуздана организација на нивоу Тимочке Крајине и као таква је изабрана за наставак нашег рада на унапређењу и оспособљавању стручних кадрова, кроз акредитоване програме за школовање тренера и усавршавање наставника у основним и средњим школама“, поручио је проф. др Станковић.

Предвиђени су и семинари који ће развијати стручне, професионалне и методичке компетенције професора, у циљу побољшања рада са ученицима. На стандардној бази Копаонику, предвиђено је и усавршавање у области скијања, док ће усавршавање у области праћења напредовања у области моторичких способности ученика бити реализовано и на предавањима која ће бити на програму у Зајечару, наглашено је приликом потписивања Споразума о сарадњи.

Спортски савез града Зајечара, иначе међу 7,2% процента најпоузданијих организација на српском тржишту, наставља да ради на развоју и унапређењу спорта у Зајечару. Ускоро ће у просторијама зајечарске „куће спорта“ бити организовани и први семинари намењени професорима и тренерима, а спортски посленици са територије Зајечара имаће прилику да у свом граду похађају часове едукације које ће им држати професори са Факултета за спорт и физичко васпитање Универзита у Приштини, што ће им бити драгоцено за даљи рад у спорту и обликовање будућих генерација ученика и спортиста у граду на Тимоку.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 

 

 

 

 

 

 

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *