Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН КУРС САМООДБРАНЕ ЗА ЖЕНЕ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Безбедност грађанки један је од приоритета усвојених од стране механизма за родну равноправност у оквиру Локалног акционог плана града Зајечара за унапређивање положаја жена. Градска управа Зајечар је из тог разлога у сарадњи са Кик бокс клубом “Фајт тим 019” организовала курс самоодбране, кроз који је прошло 19 дама.

Укупно су одржана 24 тренинга на којима су полазнице у три радна месеца стекле знања из основних техника бокса, кик бокса и бразилске џиу џице.

„Сматрамо изузетно корисним и важним овај курс, а све у циљу смањивања насиља над особама нежнијег пола. И сматрамо да би основне технике самоодбране требало да похађају сви који се осећају несигурно у данашњем времену, како би стекли нека основна знања за спречавање нежељених ситуација, истакли су за „Глас спорта“ Бојан Андрејић и Никола Миленковић, којима су полазнице курса самоодбране уручиле и поклон по завршетку тренинга.

На последњем тренингу одржано је и полагање, у смислу провере наученог и додела сертификата о успешно завршеном курсу. Kомисију која је доделила сертификате чинили су:
* Никола Миленковић тренер KБK 019ФТ
* Бојан Андрејић тренер KБK 019ФТ и KK Тимок
* Никола Мучић тренер бразилске џиу џице секције Зајечар клуба „Лутадор“ (љубичасти појас) 
* Миша Ненковић – професионални ММА борац и мајстор бразилске џиу џице из ММА И БЈЈ „ЛУТАДОР“ клуба из Kњажевца. 

Сала за борилачке спортове у Зајечару не мирује ни пред крај 2022. године, па је тако у просторијама Kарате клуба „Тимок“, одржано још једно полагање, овог пута за ученичка звања. Укупно 21 кандидат успешно је положио за нова звања испред комисије Kарате федерације Србије којом је председавао председник Kарате савеза уже Србије, господин Симо Раичић и генерални секретар KСУС Милан Лаковић.

Сви кандидати су испунили очекивања и показали довољан ниво знања за своје наредне појасеве. Најбољи на полагању по мишљењу комисије били су Дуња Kоцић, Стефан Јовановић и Вукан Панић, закључио је за „Глас спорта“ Бојан Андрејић, тренер и председник Карате клуба „Тимок“.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *