Учитавање

Унесите термин за претрагу

Свет Фудбал

У БЕЛОРУСИЈИ СТАЊЕ РЕДОВНО, ТАКМИЧЕЊА СЕ НАСТАВЉАЈУ УЗ ПОДРШКУ ПРЕДСЕДНИКА

Подели

И док у већини Европе и добром делу светских земаља броје заражене и мртве од последица корона вируса, у Белорусији је минулог викенда почела нова сезона фудбалске лиге

Пандемија коронавируса узроковала је прекид свих спортских такмичења, сем у Белорусији, где дугогодишњи председник Александар Лукашенко инсистира на фудбалу и хокеју.

„Боље да умреш стојећи на својим ногама него да живиш на коленима“, рекао је Лукашенко, који је поновио да у Белорусији неће бити уведене мере изолације, нити ће се затварати границе.

Kладионице и спортске телевизије немају много тога у понуди откако је почео да се шири вирус, а први човек Белорусије је рекао да је пандемија савршена прилика да се белоруски фудбал прикаже свету.

„Гледам у Русији неки људи много добијају на опкладама, а претходно нису знали наше екипе. Неки губе, неки добијају. Све је то корисно“, навео је он.

Навијачима који улазе на стадион дели се средство за дезинфекцију руку, а некима се измери температура. Поједини навијачи носе заштитне маске, које нису неопходне за такмичења на отвореном, истакао је портпарол ФС Белорусије Александар Аленик.

У Белорусији нема свакодневног извештавања о броју заражених. Последњег дана када је статистика објављена, у петак 27. марта, потврђено је 94 случајева заразе, док смртних случајева није било.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *