Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

ТРАДИЦИОНАЛНИ „ХАЈДУК ВЕЉКОВИ ДАНИ“ ОДРЖАНИ У ЛЕНОВЦУ

Подели

Рвање у појас, бацање камена с рамена, надвлачење штапа, скок у даљ из места и бацање потковице, биле су неке од дисциплина у којима су се надметали учесници народног вишебоја у Леновцу 18. августа. 51. издање традиционалне манифестације „Хајдук Вељкови дани“ донело је доста борбе и на крају велико славље за победника, Млађана Стојановића, припадника ватрогасно спасилачке бригаде Зајечар, члана спортске екипе Независног синдиката полиције, коме је сем звања харамбаше и дипломе, припала и новчана награда у износу од 20 хиљада динара. Велико искуство иза себе има Стојановић, дугогодишњи учесник и капитен екипе Грљана на Сеоским играма Спортског савеза Србије, где је један од најбољих такмичара годинама уназад и са којима се спрема за ново учешће на Државном такмичењу.

Звање штитоноше понео је прошлогодишњи победник Предраг Стојилковић са 16 бодова, коме је припала и новчана награда у износу од 10 хиљада динара, док је звање бећара и 3. место заузео Марко Илић са 9 освојених бодова, који је награђен и са 5 хиљада динара.

Да тријумф Полицијске управе Зајечар буде потпун, побринула се екипа састављена од припадника Независног синдиката МУП-а, која је славила у надвлачењу конопца и освојила 1. место у још једној традиционалној дисциплини „Хајдук Вељкових дана“.

Спортски савез града Зајечара је уз покровитељство и подршку локалне самоуправе био организатор спортско-рекреативног дела програма ове традиционалне манифестације. Суђење на хајдучком вишебоју било је поверено Николи Дишковићу, председнику Џудо самбо клуба „Тимок“, коме је у раду помагао Иван Дишковић, тренер у клубу чланици зајечарске „куће спорта“. Захвалност иде и на адресу Тимочке епархије, захваљујући чијем разумевању и уз благослов владике Илариона је такмичење поново одржано у порти леновачке цркве, Центру за културу Народног позоришта у Зајечару, који је организовао културни део програма у Леновцу, као и Независном синдикату МУП-а, који је поново у великом броју подржао традиционалне 51. по реду „Хајдук Вељкове дане“.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *