Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Србија Фудбал

ТИМОК ПОНОВО У СРПСКОЈ ЛИГИ!

Подели

Зајечар ће од наредне сезоне имати два српсколигаша. Фудбалски клуб „Тимок 1919“, који се пре прекида сезоне због пандемије корона вируса налазио на 2. месту Зоне „Исток“, одлуком Извршног одбора Фудбалског савеза региона Источне Србије, следећу сезону играће у вишем рангу.

На тај начин, наредне сезоне гледаћемо зајечарски дерби у Српској лиги „Исток“, где ће се поред Тимока, наћи и што је од раније познато, Каблови, који су пре суспендовања сезоне били на лидерској позицији Зоне „Исток“, са 45 освојених бодова, испред градског ривала, који је имао 39.

Извршни одбор ФСРИС донео је одлуку о проширењу Срспке лиге у наредној сезони, која ће бројати 20 клубова, уместо досадашњих 16, а поред Тимока из Зајечара, чланови трећег ранга такмичења одлуком су постали и Јединство из Параћина, Жупа из Александровца и Морава из Владичиног Хана.

Фудбалери Тимока започели су већ припреме за наредну сезону, која ће почети за нешто мање од месец дана, а Зајечарце ће са клупе водити Војкан Рајчић, тренер из Александровца, који је Зајечарце водио и у пар кола пролећног дела сезоне, пре прекида због увођења ванредног стања.

Нема сумње да ће играчки кадар морати и да се појача за конкуренцију у Српској лиги „Исток“, а екипу ће поново с капитенском траком предводити Милош Рошевић, деветнаестогодишњи зајечарски нападач.

 

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *