Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

СТРОНГМЕН КУП НА ПОПОВОЈ ПЛАЖИ ОПРАВДАО ОЧЕКИВАЊА, ЗАЈЕЧАРЦИ НА ДЕЛУ ВИДЕЛИ НАЈЈАЧЕ ЉУДЕ У СРБИЈИ

Подели

Зајечар је минулог викенда другу годину заредом угостио најјаче људе у Србији, који су се у суботу 3. јула надметали на „Grand Prix” Зајечара – Најјачи човек Србије”, својеврсном државном првенству. Kомпанија Tehnomedia centar d.o.o. била је један од спонзора овог такмичења.

Учествовало је 10 такмичара, а надметали су се у 6 дисциплина. Вуча камиона, окретање гуме од 400 кг, ношење терета од 300 кг на леђима, ношење кофера од 200 кг, такмичили су се и у комбинованој дисциплини у којој су такмичари подизали балван од 100 кг и тег од 50 кг.

Највећу пажњу гледалаца о чему је „Глас спорта“ већ писао ( https://glassporta.rs/zajecar-ugostio-najjace-ljude-u-srbiji-novi-trijumf-vladimira-bulatovica/) изазвала је дисциплина вучења „Техномедијиног“ камиона који је тежак близу 8 тона.

Публика је уживала и аплаузима и повицима бодрила своје фаворите. Титулу најјачег човека Србије и победника такмичења одбранио је Владимир Булатовић из Kикинде – који заслужено носи титулу „Стронгмен“.

“У почетку је мало лошије кренуло, али сам успео некако да ухватим залет и на крају да завршим на првом месту. Kонкуренција је из године у годину све боља и боља и момци напредују поготову ови млади који су почели недавно да се такмиче, тако да ће ми бити теже у будућности. најтежи ми је био камион, јер се нисам добро загрејао. У Зајечару је добар роштиљ па није успео да ми се свари до такмичења. Нисам имао баш неке припреме, због великих врућина. Најбоље ми је легла дисциплина ношења кофера , јер имам прилично јак стисак и онда могу да трчим брзо са теретом. Првенствено се бавим пауерлифтингом и то ми је примарни спорт. У „стронгмену“ се такмичим 10 година са неким прекидима.”

Према Булатовићевим речима тајна је у великом раду.

”Нема ту неке филозофије, јер је тајна успеха само у основним вежбама и рад, рад, рад. Волим да једем, а и храна је битна. Волим све што је домаће: јаја, месо, сланину, шунку. Kада је топло мање једем, али зими на пример поједем 25 јаја дневно. Тренутно имам 140 кг и висок сам метар и 89 цм. Савет младима и онима који тек почињу да се баве овим спортом да морају да буду стрпљиви , јер се успех не постиже преко ноћи. Потребно је само постепено и полако да дижу тежине како се не би повредили”, навео је Булатовић.

Организатори су се захвалили свима који су на било који начин помогли да се ова спортска манифестација одржи у Зајечару. Kомпанији Tehnomedia centar d.o.o. је уручена захвалница за допринос и развој спорта.

“Захваљујемо се спонзору „Техномедији“, ове године су издвојили највише и дали су нам камион за дисциплину вучење камиона и новчана средства. Надам се да ћемо и у будућности сарађивати као и до сада“, истакла је потпредседница Спортског удружења “Gym Xtreme”, иначе чланице Спортског савеза града Зајечара и организатора другог по реду Стронгмен купа у Зајечару.

А ево и комплетне репортаже са „Grand Prix” Зајечара – Најјачи човек Србије”, манифестације одржане на Поповој плажи у Зајечару.

Tehnomedia је друштвено одговорна компанија која у свом пословању негује тимски дух, подржава и пружа допринос у области спорта и негује праве вредности као што су заједништво и припадност тиму. На овај начин пружа помоћ и оваквом виду такмичења.

промо текст и видео

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *