Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

„СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“ 15. И 16. ЈУНА У БОРУ, НАЈБОЉИ ИДУ НА ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ

Подели

Регионално такмичење за источну Србију једне од најмасовнијих рекреативних манифестација  под називом „Спортске игре младих“ на програму је 15. и 16. јуна у Бору. Такмичења ће бити организована у шест спортова, а поприште борби биће у салама Спортског центра “Бобана Момчиловић Величковић” и Машинско – електротехничке школе.

У Бору ће бити одржана такмичења у рукомету, тенису, одбојци, шаху и стоном тенису, док ће такмичење у одбојци на песку за регион источне Србије бити организовано у Великом Градишту. Зајечар ће имати представнике у рукомету, тенису и шаху, које ће предводити тренери Дарко Милосављевић, Дарио Петковић и Владица Симић.

Учесници у свим спортовима су деца рођена 2006. године и млађи, док у такмичењима у стоном тенису могу учествовати и деца узраста  2009. и млађи, док у такмичењу у шаху право играња имају и рођени 2010. године и млађи. 

Победници регионалних такмичења за западну, северну, јужну и источну Србију обезбедиће пласман на државно првенство, а најуспешније екипе са државног такмичења на завршну манифестацију, која је традиционално на програму у Сплиту.

„Спортске игре младих“ одржавају се већ годинама у нашој земљи уз подршку Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а организује их Савез за школски спорт Србије.

Пројекат „Бирам спорт“ – борски спортски таленти, суфинансиран je из буџета Града Бора:

“Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

 
Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *