Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар Тимочка Крајина Фудбал

СПАС У ПОСЛЕДЊИ ЧАС – ТИМОК УСТУПА ОМЛАДИНЦЕ КАБЛОВИМА ЗА НАСТАВАК ТАКМИЧЕЊА У СРПСКОЈ ЛИГИ „ИСТОК“

Подели

Велики ударац, који је претрпео зајечарски фудбал одлуком Каблова да прекине учешће у пролећном делу Српске лиге „Исток“ и иступи из такмичења, коначно је направио и нешто добро. Натерао је управе два зајечарска српсколигаша да седну на сто и направе договор за будућност зајечарског фудбала.

Лидер српсколигашког „Истока“, Тимок 1919 донео је одлуку да уступи чланове свог омладинског састава Kабловима, а све како би градски ривал са стадиона у насељу „Кључ“ могао да настави првенство и комплетира играчки кадар, пошто је екипу Каблова напустио комплетан сениорски тим.

Све је урађено у договору са Фудбалским савезом региона Источне Србије, а корист ће имати оба зајечарска ривала. Омладинци Тимока, које чине играчи рођени 2002. године и млађи, неће се такмичити у пролећном делу првенства Омладинске лиге ФСРИС, али ће стицати неопходно искуство у окршајима са далеко искуснијим играчима у трећем по снази рангу такмичења у Србији.

Ко ће са клупе предводити Каблове, остаје нам да видимо. Да ли ће то бити Горан Станковић, тренер кадета Тимока и да ли ће му неко из редова „Каблова“ помагати, сазнаће се у наредних пар дана. Оно што је сигурно јесте да Kаблови сезону настављају 7. марта на домаћем терену против нишког Синђелића.

Након првог дела Српске лиге „Исток“, Каблови се налазе на 18. месту табеле од укупно 20 екипа, са 15 освојених бодова. Последњих шест тимова напустиће такмичење и испасти у Зону, а спасоносно 14. место тренутно држи Дунав из Прахова са 22 бода, колико има и Јединство из Параћина на 13. позицији.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *