Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

СКУПШТИНА ЗАЈЕЧАРСКОГ САВЕЗА ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ И СВЕЧАНА ДОДЕЛА НАГРАДА НАЈУСПЕШНИЈИМА

Подели

Редовна годишња Скупштина Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС) одржана је у четвртак 15. јуна у просторијама Спортског савеза града Зајечара. Скупштина је окупила представнике већине зајечарских основних и средњих школа, које су уједно и чланице градског Савеза за школски спорт. Разматрање и усвајање Извештаја о раду за 2022., као и усвајање Предлога програма ЗШС за 2024. годину, биле су неке од најважнијих тачки дневног реда.

Ипак, оно најважније стигло је по завршетку седнице. Свечана церемонија доделе диплома, захвалница и награда најуспешнијим екипама, школама и појединцима у управо завршеној школској 2022/2023. Било је много разлога за задовољство, како награђених, тако и свих одговорних у систему школског спорта. 

Присутнима се најпре обратио помоћник градоначелника Зајечара Милан Станковић, иначе и сам бивши успешни спортиста и рукометни интернационалац, који је истакао задовољство што види на овакав начин испуњену салу Спортског савеза града Зајечара и додао да се нада да ће у наредним годинама бити још више разлога за понос и задовољство урађеним у школском спорту. Генерални секретар Спортског савеза града Зајечара Игор Божиновић додао је да зајечарска „кућа спорта“ као кровна спортска организација жели што већи утицај професора физичког васпитања, без чијих примедби, сугестија и савета, не би ни било добрих резултата. 

Овосезонске и овогодишње резултате зајечарских школских екипа и појединаца је саопштио генерални секретар Зајечарског савеза за школски спорт (ЗШС) Миомир Симоновић, који се посебно захвалио свима који су омогућили да и претходна школска спортска година буде завршена на прави начин.

Први део церемоније протекао је у додели диплома екипама зајечарских основних и средњих школа за освојена прва три места на градским такмичењима. Дипломе професорима и ученицима је поделио председник Зајечарског савеза за школски спорт Вук Петровић, а „Глас спорта“ доноси преглед учинка најуспешнијих екипа:

Потом се прешло на доделу захвалница за изузетан допринос у реализацији школског спорта, за шта су награђене Техничка школа и ОШ „Љубица Радосављевић Нада“ за помоћ у организацији бројних градских, окружних и међуокружних такмичења, као и Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара, за несебичан дводеценијски допринос развоју система школског спорта у Зајечару.

За остварене резултате на републичким такмичењима награђени су Основна школа „Хајдук Вељко“ и Медицинска школа, поклон ваучерима за куповину спортске опреме. Наиме, мушка футсал екипа ОШ „Хајдук Вељко“ је освојила 5. место у Србији, док је женска рукометна екипа Медицинске школе заузела 7. место на Државном такмичењу.

Сем екипа, награђени су и појединци за изванредне резултате у минулој школској години. Ученица Економско-трговинске школе у Зајечару Лена Малетић освојила је шампионску титулу и 1. место на Државном такмичењу у атлетици на 400 метара, док је 2. место и сребрну медаљу на Републичком такмичењу на 1000 метара освојио Вељко Васиљевић, ученик Техничке школе. Обоје су за сјајне резултате награђени поклон ваучерима од стране Зајечарског савеза за школски спорт у износу од 10.000 динара. 

За крај, награђено је и двоје професора за остварене резултате, па је тако ваучер у износу од 10.000 динара припао професорки Медицинске школе Јелени Милосављевић за три пласмана на Државно такмичење у стоном тенису, стрељаштву и рукомету, док је ваучером од 5.000 динара за куповину спортске опреме награђен професор Драган Петковић за учешће екипа ОШ „Ђура Јакшић“ на свим градским такмичењима, а награде је поред помоћника градоначелника Милана Станковића уручио и проф. др Верољуб Станковић, продекан Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са седиштем у Лепосавићу, иначе дугогодишњи члан Управног одбора Спортског савеза града Зајечара.

И тако, корак по корак, такмичење по такмичење и награду по награду, спуштена је завеса на још једну успешну школску годину. Одговорни у систему школског спорта у граду на Тимоку, Зајечарском савезу за школски спорт (ЗШС) и Спортском савезу града Зајечара, надају се да ће наредна бити још берићетнија и плодоноснија.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *