Учитавање

Унесите термин за претрагу

КОШАРКА Тимочка Крајина

СЈАЈНА БАСКЕТ ПРИЧА У БОЉЕВЦУ, ЗАВРШЕН ТРАДИЦИОНАЛНИ 3X3 ТУРНИР

Подели

Традиционални турнир у баскету 3 на 3 „Бољевац 2023.“ за сениоре одржан је минулог викенда на кошаркашком терену „Вртића“ у Бољевцу. Организатор манифестације био је Спортски савез општине Бољевац уз подршку Установе за спорт и покровитељство општине Бољевац.

Поред пехара и диплома, учесници су се борили и за пригодне новчане награде. Победници су кући отишли са 8.000,00 динара, II место донело је 5.000,00 динара, док је освајачима III места припало 3.000,00 динара. Након обављеног жреба екипе су подељене у две групе са по 4 екипе, максимални број играча је био пет по екипи, играло се до 16 поена и 15 минута по мечу.

Група А: – „High 5“ из Бољевца, „УБ“ Бољевац, „Жуто куче“ из Зајечара и „Пиђе и рептори“ из Бољевца.

Група Б: „Будућност Бољевца“, „Б лига“ из Бољевца, „Тринаестица“ из Бољевца и „Тројка“ из Београда.

Прво место на турниру освојила је домаћа „Б лига“. Друго место припало је гостима из Зајечара, екипи „Жуто куче“, док је 3. место заузела бољевачка екипа УБ. Пехар за најбољег играча турнира припао је Богдану Величковићу из Бора.

Доста пажње публике и учесника изазвало је и такмичење у шутирању тројки, где се пријавило чак 20 такмичара. Стеван Драгојевић из Бољевца био је најбољи шутер турнира, пошто је у  финалном кругу имао највише убачених тројки.

„Захваљујемо се свим играчима на учешћу и спортској борби. Такође, хвала публици на посети и сјајном навијању као и свима који су помогли у организацији. Видимо се ускоро на новим турнирима и такмичењима“, поручили су за „Глас спорта“ организатори из Спортског савеза општине Бољевац.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Бољевац – ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *