Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА

ШЕСТИ УЗАСТОПНИ ТРИЈУМФ ЕКИПЕ ГРЉАНА НА СЕОСКИМ СПОРТСКИМ ИГРАМА У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

Сеоске игре Спортског савеза Србије поново су понудиле оно најбоље што спорт може да пружи у недељу 9. јуна на Поповој плажи, где су се екипе четири зајечарска села надметала за титулу шампиона и пласман на Регионално такмичење традиционалне спортско – рекреативне манифестације. Екипа Грљана везала је шести узастопни тријумф на градским квалификацијама и обезбедила пласман у даљи круг надметања.

Такмичарима се на свечаном отварању  Сеоских спортских игара у Зајечару најпре обратио  председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић, који је изразио задовољство што су Попова плажа и Зајечар поново домаћини традиционалног такмичења, јер је зајечарска „кућа спорта“ један од пионира и првих организатора. Марина Јовичић је у име Спортског савеза Србије пожелела пуно среће свим екипама и нагласила да овогодишња сезона Сеоских игара обухвата 35 општина и градова учесника.

Сеоске игре Спортског савеза Србије свечано је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за спорт и омладину, који је истакао важност оваквих спортско-рекреативних манифестација и нагласио да ће Град Зајечар увек стајати иза акција које промовишу спорт у правом смислу те речи.

На крају убедљив тријумф Грљанаца, који су славили у девет од 10 спортских дисциплина, испред Звездана, који је тријумфовао у обарању руку и трећепласираног Шљивара. Грлиште је одустало од даљег такмичења убрзо након старта надметања.

Све екипе награђене су лоптама и мајицама, а прве три екипе добиле су и пехаре Спортског савеза Србије. Награде су им уручили председник Спортског савеза града Зајечара Драгиша Симоновић и Петар Шундић из Спортског савеза Србије.

Екипа Грљана је новим тријумфом обезбедила пласман на Регионално такмичење, чији ће домаћин према плану Спортског савеза Србије бити Зајечар, највероватније 11. августа. Поред шампиона зајечарских квалификација, на Поповој плажи ће своје место наћи и најбоље сеоске екипе Мајданпека, Сокобање и Алексинца, које ће се борити за прво место и пласман у велико државно финале.

НапоменаСви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *