Учитавање

Унесите термин за претрагу

ГЛАС СПОРТА Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У СУБОТУ 19. ЈУНА У ГРЉАНУ

Подели

Сеоске игре Спортског савеза Србије поново ће овог викенда бити на програму у Зајечару. Организатор по добром старом обичају Спортски савез града Зајечара, а домаћин ће бити Грљан, двоструки узастопни победник зајечарских квалификација и учесник два Државна финала у Рудној Глави 2019. и Врњачкој Бањи 2020. године. Спортски савез Србије препознао је рад, труд и ангажованост и наградио Спортски савез града Зајечара шансом да и трећу годину заредом буде домаћин ове јединствене рекреативне манифестације. 

Такмичења у 10 дисциплина биће одржана у суботу 19. јуна са почетком од 10 сати на стадиону ФК Рудар Вршка Чука и „мини пич“ терену у највећем зајечарском селу. Учествују четири екипе, а поред домаћина Грљана, за прво место и пласман на Регионално такмичење бориће се и Велики Извор, Звездан и Грлиште.

Грљанци су награђени за постигнуте резултате у претходне две године овог сјајног пројекта српске „куће спорта“, чији је Зајечар неизоставан део од самог почетка. Тако је већ на старту 2019. године Попову плажу и прве игре у Зајечару посетио председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и пружио подршку свему што зајечарски спортски савез ради на промоцији спорта у граду на Тимоку. 

Екипа Грљана брани титулу најуспешнијег села на Сеоским спортским играма у Зајечару. Први пут трофеј је освојен испред Звездана, а минуле године године за длаку су били бољи од Великог Извора. Свака екипа броји 20 чланова, 15 мушкараца и пет жена, које се надмећу у малом фудбалу, одбојци, рвању, бацању камена с рамена, трчању полигона с препрекама, скоку у даљ, надвлачењу конопца, обарању руку, шаху и надвлачењу штапа.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *