Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ОДРЖАНЕ У МИНИЋЕВУ

Подели

Сеоске игре Спортског савеза Србије одржане су у суботу 14. маја у Минићеву код Књажевца. Укупно четири екипе, а сем домаћина надметали су се и Дебелица, Трговиште и Васиљ, одмериле су снаге у дворишту Основне школе „Дубрава“, некадашње  „Владимир Живковић Витко“ у овом селу тачно на пола пута од Зајечара до Књажевца.

Сјајне борбе, изузетни окршаји у малом фудбалу, одбојци, рвању, надвлачењу конопца, бацању камена с рамена, скоку у даљ и осталим спортским дисциплинама, обележили су Сеоске игре у Минићеву. На крају најуспешнији су били такмичари Трговишта, али није то оно што је најзначајнији утисак, већ неопходност оваквих и сличних дешавања широм Србије.

Млади и стари, мали и велики, мушкарци и жене, сви заједно на једном задатку. Донети поен и победу свом тиму, бити бољи, снажнији и бржи од својих противника. А све то радећи као аматери, зато што воле спорт, своје село и такмичење као такво.

Али какве су то само борбе биле. Фудбал је наравно изазвао доста интересовања, али чини се да су се многи ужелели старих спортских вештина попут народног рвања, надвлачења конопца и штапа, бацања камена… Учесници, али и публика пратили су сваки тренутак такмичења са будном пажњом, не желећи нешто да пропусте. Узбуђења није мањкало до самог краја, а победу је однела екипа Трговишта са 33 освојена поена, испред домаћег Минићева са 25, Дебелице која је сакупила 24 и Васиља са 19 поена. Трговиште је било најуспешније у четири дисциплине, Минићево је тријумфовало у три, Дебелица у две, док је екипа Васиља славила у шаху.

Спортски савез града Зајечара одазвао се позиву својих колега из Књажевца и помогао да све протекне у најбољем могућем реду. Када су сви на истом задатку, другачије и не може да буде. Потврђено је то још једном, а ту су и овог пута били ту да посведоче и представници Спортског савеза Србије, који су посетили Минићево овом приликом и доделили награде за прве три екипе на такмичењу. Све учеснике поздравио је и помоћник председника општине Књажевац Мишел Николић, док је пехаре доделио председник књажевачког Спортског савеза др Микица Видојевић.

Победничка екипа Трговишта изборила је пласман на Регионално такмичење, где ће се борити за пласман на велико финале Сеоских игара Спортског савеза Србије које ће и ове године бити одржано у Врњачкој Бањи.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране општине Књажевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *