Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

СЕОСКЕ ИГРЕ И ЛИГА МАЛИХ ШАМПИОНА У ФОКУСУ АКТИВНОСТИ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Подели

Спортски савез Србије организовао је састанак са територијалним спортским савезима заинтересованим за активности које су нашле своје место у календару догађаја у 2024. години. У фокусу конференције одржане 29. фебруара у великој сали Скупштине општине Стари град биле су акција за предшколце „Лига малих шампиона“ која ће бити реализована у сарадњи са Савезом за предшколски спорт Србије и 6. по реду сезона Сеоских игара Спортског савеза Србије.

Председник ССС Давор Штефанек поздравио је све присутне и захвалио им се на великом интересовању и у овој години.

„Наши циљеви се остварују, један по један, а све води ка томе да свако дете и одрасла особа где год живела у Србији може да се бави спортом и да буде физички активна. Велико хвала свим нашим сарадницима који су задужени за спорт на локалу, сваки територијални савез се труди да спроведе како своје самосталне активности тако и пројекте Спортског савеза Србије“, поручио је Штефанек.

Генерални секретар ССС Горан Маринковић још једном је истакао важност сарадње са територијалним спортским савезима.

„Драго ми је што смо радом у годинама које су за нама остварили добру комуникацију и да све више наших колега препознаје циљеве акција које заједнички спроводимо. Више од 40 општина у „Лиги малих шампиона“ и преко 35 општина учесница Сеоских игара Спортског савеза Србије су само бројке, али се ми њима поносимо. Идеје увек имамо, а уз друштвено одговорну компанију као што је „Меридиан фондација“ добили смо додатни ветар у леђа да оно што радимо, радимо на још бољи начин“, закључио је Маринковић.

Спортски савез града Зајечара један је од градова пионира Сеоских игара Спортског савеза Србије, а исти случај ће бити и са Лигом малих шампиона која ће се у Зајечару реализовати у сарадњи са  Предшколском установом „Ђулићи“, коју је на састанку у Београду представљала директорка Тања Јовановић, док су генерални секретар Игор Божиновић и Љиљана Субић присуствовали у име Спортског савеза града Зајечара.

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз линк ка изворној вести.

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *