Учитавање

Унесите термин за претрагу

Србија Тимочка Крајина Фудбал

РОЂЕНИ НЕГОТИНАЦ И РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ ПРЕДРАГ РАЈКОВИЋ НОВИ ГОЛМАН МАЈОРКЕ

Подели

Предраг Рајковић, рођени Неготинац и стандардни чувар мреже фудбалске репрезентације Србије, нови је голман шпанске Мајорке. Члан „Примере“ је за 27-годишњег Рајковића француском Ремсу према изворима са Пиринеја платио обештећење од 4,5 милиона евра уз 30% од наредне продаје.

Ово лето била је уједно и последња прилика Французима да нешто зараде, с обзиром на то да је српском репрезентативцу уговор истицао наредне године. Ремс је Рајковића довео за 5 милиона евра из Макабија 2019. године, док је израелски великан Црвеној звезди 2015. године за Неготинца платио 3 милиона европских новчаница. 

Рајковић је за три године у француској Лиги 1 одиграо 106 мечева за Ремс, где се профилисао као један од најбољих голмана у једној од лига петице и у једној сезони осигурао место чак и у првенственом тиму године. Прелазак у шпанску Примеру свакако је искорак у каријери врсног чувара мреже, који ће у екипи Мајорке имати прилику да се окуша на још већој  сцени, где ће из викенда у викенд делити мегдане са неким од најбољих светских офанзиваца.

Неготинском Хајдук Вељку поново следује одређени део колача и процената из фонда солидарности УЕФА и ФИФА, као тиму у ком је Предраг Рајковић поникао, а то ће свакако много значити Неготинцима, који су у сезони за нама испали из Српске лиге у Зону „Исток“.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Можда вам се и ово свиђа

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *