Учитавање

Унесите термин за претрагу

ОСТАЛИ СПОРТОВИ Тимочка Крајина

РЕЗУЛТАТИ ЗА ПОНОС И ТРАДИЦИЈА КОЈА СЕ НЕГУЈЕ – СТОНОТЕНИСКИ КЛУБ „ХАЈДУК ВЕЉКО“ ИЗ НЕГОТИНА

Подели

Стонотениски клуб „Хајдук Вељко“ наставља да исписује странице богате историје неготинског спорта. У временима када су многи одустајали од овог некада трофејног, а и даље веома популарног спорта, у граду на истоку Србије су засукали рукаве. Већ годинама су ту и резултати, а 30 деце која тренирају у овом клубу, говоре у прилог томе да стони тенис у Неготину има будућност.

„Женска екипа је стабилни члан Прве лиге Србије, другог по снази ранга такмичења у нашој земљи, док су мушкарци друголигаши. Поносни смо на чињеницу да имамо и другу женску селекцију у друголигашком друштву, коју чине најмлађе стонотенисерке од којих су већина још увек ученице основних школа“, истиче на почетку разговора за „Глас спорта“ Слободан Миљковић, тренер Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“.

Не тако давно мушка кадетска екипа „Хајдук Вељка“ постала је шампион Србије, а из тог тима Неготин сада има представнике и у суперлигашкој конкуренцији.

„Управо тако, наши некадашњи играчи сада носе игру еминентних екипа попут београдског Партизана и Баната из Зрењанина. Остаје жал што тај тим није могао дуже да остане на окупу, али то је усуд свих екипа из провинције, када играчи одлазе на студије и у веће градове“, каже Миљковић.

Општина Неготин помаже рад клуба са 900 хиљада динара, од чега највећи део одлази на трошкове превоза. Највећи број државних такмичења на програму је у Београду и Војводини, одакле стижу и најбољи српски клубови.

„Врло често смо и једина екипа са истока Србије која учествује на разним првенствима, турнирима и такмичењима, што много повећава расходе, јер то често поред превоза, изискује и трошкове смештаја. Ипак, имамо велико разумевање како локалне самоуправе, тако и Спортског савеза општине Неготин“, наводи Миљковић.

Женска селекција последњих година држи примат, а медаље у континуитету стижу у Неготин. Титуле млађих категорија СТК „Хајдук Вељко“ су постале уобичајена појава, а на територији Стонотениског савеза Централне Србије су један од најуспешнијих клубова.

„Одличја доносе кадеткиње и јуниорке, али и сениорке на Првенствима Централне Србије, како у екипној, тако и у појединачној конкуренцији. Имамо разлога за понос, али и веру да ћемо наставити да будемо успешан спортски колектив у годинама које следе“, поручио је за „Глас спорта“ тренер Стонотениског клуба „Хајдук Вељко“ Слободан Миљковић“.

Луна и Лана Јовановић, Миа и Неда Гергиновић, Јелена Поповић, само су нека од имена играчица, које су минулих година овенчане медаљама са највећих такмичења. Неготински стони тенис очигледно не мора да брине за будућност.

“Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Неготин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *