Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

ПРВИ ДАН „РЕЛИ ТРОФЕЈА КРАЉЕВИЦА 2020“ У ЗАЈЕЧАРУ

Подели

„Рели трофеј Kраљевица 2020“ свечано је отворен у суботу 15. августа на Краљевици, а укупно 13 посада надметало се на врло захтевној стази, укупне дужине итинерера 228,62 км, док на 13 брзинских испита отпада 58,87 км, распоређених у два такмичарска дана.

Зајечарски рели отворио је помоћник градоначелника Зајечара за спорт и омладину Милан Станковић, који је пожелео пуно среће возачима и што мање проблема на самој стази и додао да су два аутомобилска викенда у граду на Тимоку много учинила за туристичко-спортску промоцију Зајечара.

Највише разлога за задовољство након првог такмичарског дана има посада АСУ „Mačkat racing“, коју чине Лазар Миловановић и Милош Марјановић у „Citroenu C2“, koja je забележила најбоље време, испред „XM Racing Tim-a“ у саставу Никола Јовић и Сања Новаковић у „Peugeot 206 RC“ и АСК „Шампион“ са посадом Томо Никитовић и Марко Милановић, који су управљали „Volkswagen Polom“.

Ево и комплетних резултата након првог дана зајечарског релија:

Рели се бодује за ФИА Централно европску зону, Међународно зонско првенство Србије и Национални шампионат Србије у релију, а као и брдска трка Халово – Зајечар минулог викенда и ова има међународни предзнак, пошто учествује посада АСК „Жико Мото Спорт“ у саставу Иван Иванов и Румен Иванов из Бугарске.

У недељу се вози на истим локацијама, али у супротном смеру. „Шљивар брдо 1“ почиње у 10.38 (4,55 км), потом и „Језеро 1“ у 10.49 (6,14 км). Након тога све посаде имају обавезан севис, а други пролаз овим брзинским испитма очекује се у 12.23 и 12.34 сати. „Шљивар брдо 3“ почиње у 14.08, а на самом крају је „Kраљевица“ у 14.41, такође у форми „супер специјала“, дужине 2,55 км.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *