Учитавање

Унесите термин за претрагу

Зајечар ОСТАЛИ СПОРТОВИ Србија

КРАЈ ЗАЈЕЧАРСКОГ РЕЛИЈА, ДУПЛИ ТРИЈУМФ МИЛОВАНОВИЋА И МАРЈАНОВИЋА

Подели

Зајечар је пуна два викенда био центар аутомобилизма у Србији, а након Међународне брдске трке Халово – Зајечар, спуштена је завеса и на „Рели Трофеј Краљевица 2020“.

Малобројна публика је нарочито уживала у супер-специјалу, последњем делу релија, воженом на зајечарском вашаришту. Свакако да би и број посетилаца био много већи, да није било ограничења због тренутне епидемиолошке ситуације.

Аутобилско спортско удружење „АС“, уз покровитељство и подршку града Зајечара, још једном је било организатор ове престижне спортске манифестације, а у наредним редовима слово о најуспешнијим појединцима и екипама зајечарског релија.

Лазар Миловановић и Милош Марјановић победници су првог „Трофеја Kраљевица 2020“. Посада АСУ „Мачкат“ је тако остварила трећу узастопну победу у генералном пласману, а Миловановић дошао надомак прве титуле у генералном пласману, док би у класи прославио своју другу. Први пратиоци били су Никола Јовић и Сања Новаковић из „XМ Рејсинг Тима“ у Пежоу 206 РЦ. Горан Рабасовић и Милан Јањић из Бајине Баште стигли су до првог подијума у генералном пласману ове сезоне.

У класи 1, победу је однела посада Александар Аничић и Димитрије Секулић. Ово је друга узастопна победа за Аничића који је пре две недеље славио и у Мионици. Најближи победницима били су Ненад Филиповић и Татјана Милошевић из АСK „РИД Спорт“. Треће место припало је Драгану Спасојевићу и Милану Недићу, посади АСK „Рејсинг Тим Авако“.

Томо Никитовић и Марко Милановић доминирали су у класи 2 и сигурно су рели завршили на првој позицији. Друго место освојила је посада Борко Симовић и Марјан Николић у „Пежоу 106“, а треће место на подијуму заузели су Дарко Митровић и Урош Лукић у још једном Пежоу 106.

Лазар Миловановић и Милош Марјановић су поред победе у генералном пласману остварили победу и у класи, у свом “Citroenu C2”. Поредак првопласираних посада из генералног пласмана је пресликани поредак класе 4. Други су Јовић и Новаковић, а трећепласирани Рабасовић и Јањић.

Најбољи учинак у конкуренцији клубова остварио је АСK „Рејсинг Тим Авако“ са 72 освојена бода испред АСK „РИД Спорт“ из Бајине Баште са 69 поена, а треће место припало је АСУ „Мачкат“ са 30 освојених поена.

На крају вреди истаћи да је на циљ стигло 11 посада, док су две пре времена завршиле своје учешће на „Трофеју Краљевица 2020“ у Зајечару, од којих је једна гостујућа из Бугарске, чланови екипе „Жико Мото Спорт“. Рели се бодовао за ФИА Централно европску зону, Међународно зонско првенство Србије и Национални шампионат Србије у релију. 

А ево и делића атмосфере са самог релија и након његовог завршетка.

 

Напомена: Сви медији који преузму текст, фотографије, видео, дужни су да наведу извор – „Глас спорта“(glassporta.rs), као и да поставе линк ка изворној вести. Уколико преузимате комплетан текст и фотографије, или већи део текста, мора се нагласити да је текст преузет од Гласа спорта (glassporta.rs), на почетку и крају текста, уз обавезни линк ка изворној вести.

Тагови

Оставите ваш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *